Pages, Contacts, Travel

Tuesday, July 5, 2011

Shopping di Tesco

Cam best je shopping di Tesco..Lepas buat lawatan rasmi ke Tesco Kulim, wah, cam terpikat lak tengok Kids Apparel kat situ. Boleh tahan la...harga dan design. Cantik!

Actually, sebelum2 ni banyak beli barang rumah kat Care4, Jusco..Just recently berminat dengan ad Tesco ni. Boleh tahan gak harga, Mamy Poko tempat lain RM50++. Tesco buat promo RM43.99. Ok la tu kan. Tapi diaorang ni pun pandai, akhir2 bulan la baru nak start promo tu ini...Masa orang baru2 dapat gaji, takdekla pulak promo besaran kan. So pandai2 la kita sebagai good consumers menilai dan buat survey sebelum shopping.

Tapi Tesco ni, okla dia punya customer programme, tak tahu lah pulak kat tempat lain kan. Sebabnya dia ada ClubCard sendiri. Menariknya, dia ada buat cash redemption. Memanglah sedikit kan, tapi ada gak la rebatenya yang tersembunyi, daripada kita beli kosong2 je tanpa apa2 reward. sapa yang tak suka reward ni kan...?

1. Tesco Club Card ni FREE.
2. RM2 = 1 ClubCard point = 1 sen

3. The Clubcard Statement, Product coupons and Clubcard Cash Vouchers will be sent via post every quarter if you have collected 150 Clubcard point and above during each collection period.
4. Clubcard Point never expires
5. Reuse Tesco Green Bag to collect 2 Green Clubcard Points. 
6. Reuse any Bag to collect 1 Green Clubcard Points.
7. 1 GREEN CLUBCARD POINT = 1 SEN
8. Top up your Prepaid in any Tesco Store, every RM2 = 1 Clubcard Point.
9. Every RM2 = 1 Clubcard Point when you dine in at Tesco Food Court.
10. Kalau shopping guna RHB debit/Visa card lagi berlipat ganda clubcard points.

Suka2...sebab Tesco ni customer and also environment frenly. Selalu berniat dan bercita-cita untuk asuh diri dan keluarga untuk menyahut seruan menjaga alam sekitar dan menjaga poket sendiri. hehe.

Ok, pas ni bole pi Tesco, rasanya paling dekat kat Kajang/Puchong kalau dengan Putrajaya ni.

Cheers,
Ema