Pages, Contacts, Travel

Tuesday, October 23, 2012

Kalaulah hero..nak macam hero korea bole?

Lately semangat tgk cite The Great Doctor dan To the beautiful you...comel2 manusia dalam tu. Hmmm terpikir kalau keluar cam hero Korea pun alhamdulillah..heroin korea dah ada ni....;)


Friday, October 19, 2012

Mama jangan marah Sofea lagi ye..

Lately ni, maybe disebabkan hormon pregnancy, tahap kesabaran always at peak. Mood memang selalu up and down, cepat sangat merajuk dan tempered lebih2 lagi bila insan yang disayangi tak berapa nak mengendahkan kata-kata ibu mengandung kedua kalinya ini..

Mungkin disebabkan hormon pregnancy juga, insan disayangi di sekeliling pun terkena gak tempias..bila kengkadangnya saja2 je perkara kecil dibesar2kan.

Soon to be kakak Sofea pun ada kengkadangnya perangai bebai...dan she keep ignoring all the things i keep on telling her. Tak tahu la pasal apa, tapi mungkin leka sangat la tu dengan kartun2 di YouTube, sampai tak dengar cakap mama dan papa.

Bila dah kena bebel2..pandai pula buat muka sebek..sedih pulak la mama nengok. Dah cool down semua orang..maka Sofea pun pujuk mama..."Mama jangan marah Sofea lagi ye.." Hati mana la yang tak cair dengar..budak 2++ tahun pun tahu tak best kena marah dan buat mama dia marah.

Sebenarnya mama bukan sengaja2 nak marah Sofea pun, tapi kalau tak mama marah dari sekarang, mama takut satu hari nanti Sofea pun dah tak feel apa2 bila kena marah dengan mama dan buat salah dengan mama. Semua ni bekalan buat Sofea untuk membesar jadi anak yang baik. Insyaallah. Mama sayangkan Sofea dan papa.

Love,
Mama

Maternity Pillow





Tak kisah la jenis yang mana2 pun..but i desperately need this. Nak..tapi till now, yang dah di survey harganya mmg buat cheq pitam! dah tak reti nak position bantal mcm mana lagi nak tido..berebut bantal ngan papa dan sofea..hu..ada dua tempat lagi nak MLO dan Fab Mom. Kalau ala2 still di luar kemampuan, cheq minta sama My MOM je la... ;)

Ema

Thursday, October 11, 2012

TSH melayang

Hari ini checkup combined clinic at HPJ. Combined clinic ni maksudnya checkup ada 2 doktor, doc O&G dan medical.

As explained before, my thyroid hormone was at lower level than the normal which is also known as the hypothyroid. Last checkup, quite relieves sebabnya hormon stabil and normal. This time around my tsh mendadak pulak naik sampai 6. Normal 0-4. So doktor increase my thyroxine intake sampai 175 mikrogm. Before ni intake 150mg. Harap2 next checkup dah normal balik.

Hari ni dr. Najah did scan my tummy. Happynya dapat nampak little jr dengan jelasnya. Mcm happy je swimming inside me. Mesti comel macam kakak dia kan..hmm tak sabar pulak jumpa little jr... Smiling..smiling n keep on dreaming.

Note: bila la parking hpj nak improve. Serius tertekan!

Note2: Do not take thyroxine and iron pill together-gether. Pisahkan mereka...

Love,
Mama ema