Pages, Contacts, Travel

Friday, February 19, 2016

The Vocket - 9 Travel Tips Di New York Buat Anda Yang Ingin Ke Sana

http://www.thevocket.com/9-tip-travel-di-new-york-buat-anda-yang-ingin-ke-sana/

Artikel pertama di The Vocket. Semoga menjadi pencetus untuk lebih banyak artikel.
Selamat Membaca!


Ema

Wednesday, January 6, 2016

Bertenang dan Terus Berjuang


So true!

I used to be so envy for those yang able to live without even cares what others think. Yang banyak post dalam FB tu, pegi mampuslah!

Yes, kadang we have to. All of my life, I had been so afraid with rejection and negative comment. Maybe because my aim is to be nice with everyone.

Tapi hakikatnya,  sesetengah manusia memang tak pernah puas hati. Buat baik ke buat jahat ke, pasti ada salah silapnya.

Yes, being human memang tak pernah sempurna. Tapi kalau kita berusaha lebih untuk jadi sempurna, u will get into those heartbroken feeling bila ada rejection and negative comment.

So, again I chose to live happily and once in a while i have to remember apa yang aunty Meryl Streep pesan.

Love,
Ema

Bangkit dan Terus Berjuang


Di dalam dunia serba teknologi ini, susah kalau nak menolak. Tapi kita perlu bijak menggunakannya.
Jangan sampai teknologi jadikan kita seorang yang buta hati atau low self-esteem.

I chose to surround myself with happy and positive people. Semua orang berjiwa negatif silalah beredar segera atau pelan2 kita yang jauhkan diri.

I chose to live happy.

XOXO,
Ema

Monday, January 4, 2016

Post 2015

2 post je sepanjang 2015??
Punya la sibuk mengalahkan PM sepanjang tahun 2015.
Tak sempat2 nak jengah pun blog.
Recently keadaan dah agak tenang, dah start baca blog mama B and T.
So semangat balik nak berblog.

Sepanjang 2015, banyak betul onak ranjau berduri yang dilalui.
Sedih, terkilan, geram, happy, excited..macam2 feeling dah dilalui.

I think its like peak of me. Tapi kita kena selalu pandang ke depan.
Percaya setiap apa yang dilalui pasti ada hikmahnya dan perlu dipelajari untuk memperbaiki diri sendiri.

Tak sabar2 nak update my blog.
Macam2 cerita dah save.

Insyaallah, ku pohon diberikan waktu dan kekuatan untuk terus membuat nukilan di sini.

XOXO,
me ;)

Monday, February 16, 2015

Magnum Putrajaya

Selalu makan magnum from Petronas, kali ni nak cuba desert magnum pula. Cant resist the temptation!

Ada dua pintu masuk kat sana, satu untuk walk-in magnum ice cream dengan pelbagai sprinkles, satu lagi pintu masuk untuk customer dine-in.

Walk-in customer. Credit: duajiwasatuhati.blogspot

Since, this is our first time kami decide nak cuba dessert Magnum. Tempat duduk memang comfy, sesuai sangatlah nak berdessert.

Kami order Magnum Skillet, Fritto Soto (betul kot ejaan ni), Hot Magnum Chocolate. Atas meja memang dah siap-siap ada gelas for plain water.

Hot Magnum Chocolate,  sesiapa memang yang craving chocolate, memang puas la dapat minum Hot Choc Magnum. Very pure Choc, sanggup minum half mug je, Sofea pun surrender. Tapi memang pekat habis. (RM14)

Fritto Sotto, the last kot order platter ni. Pizza Hut platter much better. Ada Sotong, Ikan dan Bawang Goreng Tepung. Ikan paling tak boleh blah. (RM19)



Magnum Skillet, 4 star. Double Magnum Ice-cream on top of brownies cookies. Sedap la. (RM30)

The service a bit slow, not sure why. Mungkin nak customer enjoy the restaurant.

Tips to Magnum, always order dessert, potion agak besar so always share. So next time, kalau agak-agak nak berdessert, so lets Magnum ;)

XOXO,
Ema