Pages, Contacts, Travel

Wednesday, January 6, 2016

Bertenang dan Terus Berjuang


So true!

I used to be so envy for those yang able to live without even cares what others think. Yang banyak post dalam FB tu, pegi mampuslah!

Yes, kadang we have to. All of my life, I had been so afraid with rejection and negative comment. Maybe because my aim is to be nice with everyone.

Tapi hakikatnya,  sesetengah manusia memang tak pernah puas hati. Buat baik ke buat jahat ke, pasti ada salah silapnya.

Yes, being human memang tak pernah sempurna. Tapi kalau kita berusaha lebih untuk jadi sempurna, u will get into those heartbroken feeling bila ada rejection and negative comment.

So, again I chose to live happily and once in a while i have to remember apa yang aunty Meryl Streep pesan.

Love,
Ema

Bangkit dan Terus Berjuang


Di dalam dunia serba teknologi ini, susah kalau nak menolak. Tapi kita perlu bijak menggunakannya.
Jangan sampai teknologi jadikan kita seorang yang buta hati atau low self-esteem.

I chose to surround myself with happy and positive people. Semua orang berjiwa negatif silalah beredar segera atau pelan2 kita yang jauhkan diri.

I chose to live happy.

XOXO,
Ema

Monday, January 4, 2016

Post 2015

2 post je sepanjang 2015??
Punya la sibuk mengalahkan PM sepanjang tahun 2015.
Tak sempat2 nak jengah pun blog.
Recently keadaan dah agak tenang, dah start baca blog mama B and T.
So semangat balik nak berblog.

Sepanjang 2015, banyak betul onak ranjau berduri yang dilalui.
Sedih, terkilan, geram, happy, excited..macam2 feeling dah dilalui.

I think its like peak of me. Tapi kita kena selalu pandang ke depan.
Percaya setiap apa yang dilalui pasti ada hikmahnya dan perlu dipelajari untuk memperbaiki diri sendiri.

Tak sabar2 nak update my blog.
Macam2 cerita dah save.

Insyaallah, ku pohon diberikan waktu dan kekuatan untuk terus membuat nukilan di sini.

XOXO,
me ;)