Pages, Contacts, Travel

Thursday, November 5, 2009

Minggu ke-30

Masuk, minggu ni, mummy rasa macam selalu tak cukup tidur. walaupun dah lama berguling atas katil...hmm, rindunya nak tidur meniarap...dah bape bulan tak boleh buat mcm tu, maybe sebab tu kot lagi rasa tak puas tidur.

next week mummy kena pi buat blood test, then pi checkup kat klinik dan hospital. Harap2 this time around bila dah scan nampak la ye gender baby. Pls...pls..

susah mummy dan papa nak shopping, nenek pun dah blur nak beli pink or blue. sebab yang pink semua cute2...blue pun sama gak..


bagi mummy tak kisah, baby boy or girl, tapi kesian la kat baby nanti kalau boy kena pakai baju pink...hehehe.


So far, mummy dah buat preparation sikit2 beli baju baby, sleeping suit, diapers, lampin, bedak, losyen, etc.

Tinggal lagi mummy nak tambah baby cot, dan besen mandi. Dengar mcm auntie baby nak sponsor baby cot.hehe...uncle kat jakarta nak sponsor apa ye...hmmm.


Masuk minggu ni, papa dah start cuci baju2 baby. drawer tempat baju baby pun papa dah buatkan. rajinkan papa...mummy tolong pilih je kat IKEA nun.he.

Dah lama tak Update Blog

ooo...feel ages, dah bersawang dah blog ni, sebab tak sempat2 nak update.
Dah nak jadi mummy pulak sekarang ni..

For dear readers, minggu ni mummy dah masuk minggu ke-30 dah.
Kalau dalam bulan dah masuk 7 bulan pun.

so starting this month, mummy kena pi checkup twice a month, penat la mummy camni.
sebab kena pi klinik kesihatan dan hospital putrajaya nak jumpa specialist O&G.
So kalau kira, 4 kali mummy kena ulang alik checkup every month.

Buat pengetahuan, mummy checkup kat Klinik Kesihatan Putrajaya, masa 2nd month pregnant, dah confirmed ngan klinik swasta terus2 pi Klinik Kesihatan buat buku merah. Bukan apa pi cepat2, sebab takut kena marah ngan nurse 1, dan sebab kesihatan mummy yang tak berapa nak baik ni. Lagi satu, mummy pilih checkup kat Putrajaya ni sebab dekat dengan rumah dan ofis. So tak pening kepala mummy nak ulang-alik checkup. Lagi satu checkup gomen ni lagi thorough, sebab dah mcm2 kes ada.

1st time pegi checkup, dah jumpa doktor, dan baby pun dah kena scan.
doktor cakap semua ok, tapi mummy kena follow up kat Hospital Putrajaya, jumpa specialist O&G kat sana sebab mummy ada Hypothyroidism.
because of these, mummy selalu rasa penat je...nasib baik papa sangat rajin dan understanding. Very2 helpful all the way sampai la sekarang ni dah masuk 30 minggu.

Hari2 papa masak, membasuh, papa memang rajin dan husband yang baik..
Baby @ 8weeks/2 months