Pages, Contacts, Travel

Thursday, February 16, 2012

Full House!

Full House, actually first Korean Drama yang buatkan tak tido malam pun takpa layan cerita depan PC berjam-jam dalam selimut masa kat U dulu. Seronok punya pasal, tengok berulang kali pun ok. Memang layan habis cerita ni.

Full House
Lokasi penggambaran ni pun cantik, rumah ni pun sangat cantik. Kalau ikut lot ceritanya rumah ni merupakan rumah daddy Han Ji-Eun. Dia cuma ada rumah ni je, tapi kawan dia yang bertuah tu dah pi jual pulak rumah ni, sampaikan dia terpaksa jadi orang gaji dalam rumah sendiri. Lebih kurang macam tu la.

Disebalik keunikan jalan cerita drama ni, tahu tak rumah ni memangnya dibina khas untuk penggambaran Full House. Kosnya lebih kurang 1million USD. Gigih kan! Lokasi tempatnya di Incheon, dekat je dengan Incheon Airport. Sampai sekarang ni jadi tourist attractions. Wah menarik kan!

Cheers,
Ema

Tuesday, February 14, 2012

Hello Kitty World


Towel Hanger

Gayung


Pencuci tandas

Loofah

Face Towel

Loofah

Loofah

Towel

Berus Gigi

Toothbrush set

Bekas sabun

Selipar toilet

Selipar bilik

Penutup tandas

Pengelap kaki

Dustbin

Bekas isi air

Mouse and Pad

Cookie Cutter

Masak penkek..maybe

sudip


apron



Hanger Baju kecil

Periuk


Soothers

Stepler


Pisau Kitty


Spray Iron Baju


iPhone cover
Just sharing the carinG!
Mesti diri sendiri pun macam nak convert jadi hello kitty.

Cheers,
Ema

Monday, February 13, 2012

Friday, February 10, 2012

Makcik Ryeo Won - (Yeo Chi) Salary Man Cho Han Ji

Tak make up pun cantik

Comel kan, makcik Ryeo Won ni. Tersuka pulak tengok lakonan dia dalam Salary Man Cho Han Ji. Sekarang ni Korean Drama la penghibur hati di malam minggu. Seriusly, hidup One HD!

Jung Ryeo Won ni lakonkan watak Yeo Chi cucu tuan pengerusi kumpulan Cheon Ha. Drama ni so colorful dan menarik dan lucu la. Tak pasti orang lain, tapi memang layan la jalan cerita dia. Short nya, dua kali seminggu je, every Wed and Thursday. Tak sabar nak tggu next week.

Ryeo Won ni rupanya asal2 nya penyanyi dalam kumpulan Chakra. (KPOP la tu..) Tahun ni dia dah masuk 33thn. Tapi still chic and young. Suka dengan fesyen baju dan lakonan dalam Salary Man Cho Han Ji.

Cheers,
Ema

Depressions

Not sure why, akhir2 ni perasaan depressions banyak menyinggahi hati. Tak pasti juga adakah ini disebabkan depressed, stress, ataupun ada benda lain yang melanda. Sangat tak pasti. Hari2 berdoa agar cepat dikeluarkan daripada kekusutan dan kembali normal dan bahagia. Tak mau depress2 lagi.

Ya Allah, Ya Tuhanku kurniakanlah yang terbaik untuk kami semua. Amin..

Cheer up!
Ema