Pages, Contacts, Travel

Monday, July 19, 2010

Officially moved to Presint 11

Alhamdulillah, thanks to mak, abah, aji, beby, ijan, mat and nisha....for all the big helps forwarded to 3 of us. Sofea macam biasa, senyum je memanjang...kerjanya menceriakan suasana. Thanks to baby comel mama too..

Pindah...wah, pack and unpacking things...benda i paling2...ehem..ehem..'hate'. tapi what to do, kenyataan, still have to face that, suka atau tidak. Semalam menghabiskan barang2 kat rumah lama. Alhamdulillah, semua dah setel. Sekarang tinggal nak unpack dan susun balik semua benda kat umah baru..

Presint 11, hmmm...what I can say, semi-detached housed, means more rooms, and more works!
Tak sabar nak start unpack everything, and begin to rearrange everything...sekarang nak rehat jap, get some peace of mind before starting all over again.

Thursday, July 15, 2010

Update July 2010- Pindah O Pindah..

Lamanya tak update blog, sejak2 Sofea keluar wad..
wah banyak benda nak tulis tapi tak sempat dan takde mood la pulak nak update. Boleh ye macam gitu.

Sekarang tgh sibuk2 mengemas packing barang sebab nak pindah. Alhamdulillah dapat offer rumah bawah, a terrace house in Presint 11. Sebenarnya, mcm no mood gak nak pindah, wahai mood ku dimanakah menghilangnya anda. Last week my family, sister and bothers...came to help. Setel la basuh rumah atas dan bawah. 1st impression, quite shock tgk pattern rumah tu, apa taknya dapur sangat open to the hall...dipisahkan dengan mini bar sahaja k. ok....I m wondering mcm mana nak masak ni...jadi tontonan awam la pulak kalau ramai guest nanti. I really have to think an option, how to redesign my kitchen, furniture and so on.

Bukan apa, kalau pandai masak satu cerita, kalau pandai tertib semasa nak memasak tu lagi satu cerita.haha..
nasib baik my hubby sgt2 the cerewet orangnya bila sampai bab nak mengemas ni. huhu...kadang2 bikin panassss telinga. hahaha.

Waduh, semalam baru setel mengosongkan separuh daripada stor rumah, wah tak sangka banyak lagi hadiah kahwin yang belum bukak...bukan apa, kebanyakannya mcm hiasan kan, and I just dont have the right meja, cupboard, to isi those things...sayang la pulak. So I am planning to buy a cupboard, maybe yang glass tuh, ada promo kat IKEA skang.

Ok malam ni sambung lagi, esok Chemi cuti, tapi Mrs Chemi pulak kena pi training. Alahai, tepaksa la Mr Chemi packing jp 1 hari kat umah.