Pages, Contacts, Travel

Friday, May 27, 2011

Panduan Makanan Penyakit Diabetes

Panduan makanan
Makanan yang patut dielakkan
Gula
Gula melaka
Coklat
Jem
Madu
Sirap
Aiskrim
Biskut-biskut yang manis
Susu pekat
Minuman ringan
Gula-gula jeli

Makanan yang patut dikurangkan
Nasi
Roti
Ubi kentang
Ubi keledek
Ubi kayu
Jus
Kelapa
Daging kambing
Buah-buahan jeruk
Bahan-bahan tenusu

Makanan yang boleh dimakan dengan bebas
Serbuk lada
Rempah-rempah
Serbuk kari
Cecair – air,the, kopi,jus tomato dan limau, sup cair
Sayur-sayuran – kacang panjang, kobis, bawang, timun, lobak merah, kangkong, sawi,cendawan, bayam,tomato,bunga kobis, kacang bendi,terung, ketola.

Thursday, May 26, 2011

Desperate Housewives

Programme Guide



Saya sangatlah hepi sejak2 kami menukar Astro Decoder kami kepada Astro Beyond...Wohooo...paling2 hepi sebab dapat kembali tengok Siri Desperate Housewives. Dah lama dah tinggal. Kali ni boleh la sambung tengok balik. Tak kisah la kan walau yang ditayangkan bukan latest season, asalkan dapat layansssss.... Kalau dah layan tu paham2 je la...undisturable for an hour, kalau back-to-back episode 2 hour k. ;)

Tadi google TV Guide Astro Beyond, dapat ni:

1. AXN Beyond HD
Desperate Housewives (S4):
10.15 am & 6.35pm (Mon-Thursday),
10.15am & 2.25pm & 6.35pm (Friday)

2. AXN Beyond HD
Desperate Housewives (S3):
1135am & 635pm

3. 8TV
Every Tuesday - 10.30pm


Cheers,
Ema

Tuesday, May 24, 2011

Promo Barangan Avent

Dear Parents-to-be,

Blog Baby Ibu ada buat promo barangan Avent yang mana saya rasa murah dan juga barangan tersebut adalah sangat praktikal digunakan untuk baby.

Sofea pun guna starter set Avent tu, so, tak payah pening-pening nak cari botol yang sesuai untuk Sofea. Semua dah ada dalam tu, termasuk pacifier. Tapi Sofea tak guna pun..so simpan je la..



Kalau ada yang berminat boleh tengok kat sini..AVENT PROMO.

Cheers,

Ema

Zoo Negara Fever!



Ini info pasal Zoo Negara. Sekarang kami satu ofis tengah demam Zoo..bukan sebab cerita Zoo...tapi sebabnya next entry...pasti ramai dah tahu.

Untuk full view, klik gambar k..

Cheers,
Ema.

Sunday, May 22, 2011

Happy Birthday To Me!

Another year goes by...and here I am, officially a year older! Thanks dear hubby, mak, abah, sisters, brothers, and friends for your remembrance of my day today.

Cheers,
Ema

Monday, May 16, 2011

Cute Ideas for Baby Showers Gift

Really cute gift ideas, yet sentimental...wish someone could gimme one of these too. Next time kalau ada masa dan bakat agak2 nak kasi lebih sentimen sedikit boleh la cuba idea2 cute ni....

Baby shirt bouquet

Mama and Baby Mobilizer

Photo Garland

Cup of cutie bonzai

the uncangs

Baby kit

Papa shirt pocket hanger

Towel Bib

baby towel
Idea from: Martha Stewart and Tote Boutiques.

Cheers,
Mama Ema

Saturday, May 7, 2011

Sweet Child Of Mine

Sofea @ I year 4 Months...dah ada pun 4 batang gigi. Lama mama ngan papa tunggu kemunculan gigi sayang tu. Akhirnya muncul jua. Alhamdulillah Sofea still BF, dan dia faham bahawa kehadiran giginya tu akan buat mama derita sikit...tapi she is very helpful.

Kalau time mood Sofea tengah ok, baik2...memang comel. Nak je stay ngan Sofea selama-lamanya camni. Tapi Sofea Raisha kian membesar, hari2 anak mama ni akan berubah...learning new words, new attitude dan macam2 lagi. Kadang-kadang memang buat mama dan papa pening nak handle...Tapi last sekali biarkan aje...Mama ngan Papa tak sakit hati, Sofea pun pandai pulak jadi good girl after that. At this very moment, anak mama suka sangat dengan cite Magika, Mickey Mouse Playhouse, Lagu Hot Dog, Senyum nampak gigi, dan Bubur Ayam McD. Sofea Raisha dah pandai dengar arahan mama dan papa...I Like...Mama harap Sofea akan jadi good girl sampai bila2...I Love you, dear.








Cheers,
Mama Ema

Big Family Wisma Putra

Dah bertahun lamanya since last office anjurkan Family Day. Bukannya senang nak ber'family day' besar-besaran. Apapun tahniah diucapkan kepada semua para penganjur for making the day real and happening, walaupun masih terdapat ruangan yang perlu dipenuhi..huhu.

Semua nampaknya happy sebab dapat bersantai di sebalik kesibukan kerja yang kian melambak-lambak di pejabat sana nun. Taman Wetland Putrajaya menjadi saksi gathering besar-besaran. Tak lupa buat para sahabat yang terpaksa bertugas pada hari tersebut di office. Perjuangan korang semua time kami happy2 kat Taman Wetland ni sentiasa akan diingati...













Cheers,
Ema

Thursday, May 5, 2011

Happy Mother's Day


Selamat Hari Ibu buat Mak dan Mama.

Starting 2009, I started double celebration for both of my moms...cuma tahun ni je sempat nak official sikit wish Selamat Hari Ibu buat Mak dan Mama.

Tahun 2011 ni, kami bertiga celebrate Mother's Day Famous Amos'ly...sebabnya..

jeng..jeng


Famous Amos in a truck..
 


Terima kasih buat Mak dan Mama sebab telah menyayangi kami sehingga kini...tak terbalas kasih sayangmu...walaupun semanis mana dan sebanyak mana coklat dan biskut famous amos ni kami bagi pada Mak dan Mama.

''We Love both of u, so much!"

Cheers,
Kami Ber3