Hidden Charges Bank Services

Percayalah kadang2 tu memang kena trained diri sendiri menjadi extra cerewet dalam mengendalikan urusan kewangan ini. (Kalau dah kaya tu mungkin la tak kisah sgt kot..).

Banyak betul hidden charge yang dikenakan oleh pihak bank ke atas semua customer. Tinggal lagi, kita ni sedar atau tak je, duit dalam bank tu dah kena deduct secara senyap2 je. Hmmm tak sure la jugak salah sape kan, kan kita gak yang mula dulu dah tandatangan "Agree to all terms and conditions". Rupanya banyak la pulak lagi benda yang kita tak berapa nak sedar telah berlaku kan.

So selalulah check transaction history bila ber"e-banking" tu..
Latest benda yang diri sendiri discover adalah PMPC Annual Fee-Yuran tahunan Kad ATM sebanyak RM8. Tekezut gak apsal la tetiba auto deduct sampai manyak tu..huhu. Actually benda ni dah lama dah efektif, cuma baru perasan je. Sebab lately ni jadi terlebih concious bab finance ni.

Huh sugguh tidak adil. Kalau perasan gak, ATM Rimau tu pun sama. Kalau withdraw lebih 5 kali, dia dah start charge for every withdrawal. Kejam betul saudagar-saudagar bank ni.

Tu belum lagi charges potongan gaji, withdarawal using MEPS, bayar guna MEPS..macam2 lagi benda lain.

Extra detail - CIMB ATM holder Terms & Condition

Cheers,
Ema

Popular Posts