Pages, Contacts, Travel

Sunday, November 30, 2014

Komitmen

Hari ini full komitmen on my carier..focus on my work.

Thank you anak2 and husband for understanding.

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Tak mengharapkan sebarang penghargaan cuma terkilan bila ada yang pandang remeh akan komitmen yang telah diberikan. Terkilan juga bila ada yang langsung tiada komitmen.

Alhamdulillah I have a good team here.



7 hari bekerja tanpa henti,
Ema

Friday, November 28, 2014

Makan ramai2 jom!

Baru-baru ni ada buat survey restoran yang boleh anjurkan makan ramai2 yang tidak meletupkan poket.

So following adalah restoran di kawasan Putrajaya dan KL yang boleh anjurkan makan in a group:

PICC
65 Assorted Menus
RM 20.00 nett - Adult
RM 10.00 nett - Children
Starting from 4 August 2014
Monday - Friday
11.30am - 03.00pm
Please contact us now! +603 8887 6000

Nota: Sila buat penempahan awal sekiranya nak makan ramai2 dalam big group.







 Tom Yam Kung Putrajaya

Tom Yam Kung ni ada 2 branch di Putrajaya:
Presint Diplomatik &
Ayer@8 (Presint  8): 03-8861 5876

Restoran di Ayer@8 adalah lebih luas. So lagi selesa kalau nak ramai2 di sini.

1 set untuk 4-5 paxs: RM109.
Ada 5 lauk + Fresh Orange/Tembikai 1 jug.


Restoran Haslam KL

Owner Restoran ni adalah Dato Yusof Haslam. Lokasi adalah berhadapan dengan KPJ Tawakkal. 

Address
Restoran Haslam is located at No 8&10, Jalan Pahang Barat, Off Jalan Pahang, KL. 10 Jalan Pahang Barat, Pekeliling, 53000 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia

Contact Info
03 4023 7559, 03 4025 2545

 
Chinese Muslim Restaurant at PNB Park KL


Minmax Restaurant
PNB Darby Park
Jalan Binjai
50450 Kuala Lumpur
03 – 7490 3333

Love Sharing

I share my husband with my mil,fil and bil.
I share my kids with my mak, abah, brothers, sisters, sil and bil.

Alhamdulillah we are loved.

I could not be greedy for the love that I had.
The more I shares the more I will be loved.



XOXO,
Me being me, sharing what I have.

Wednesday, November 26, 2014

Sewa Set PA Sistem Murah

PA System mengandungi:
1 powered mixer
2 Speakers (12inch)
2 Set Speakers Stand
2 Wireless Mic
2 Set Mic Stands
Cables

Sewa = RM300/sehari

Nota: Tidak termasuk kos pengangkutan dan deejay/emcee

Pertanyaan lanjut sila hubungi Chemi-012-7336569

Wednesday, November 19, 2014

Kami di Kidzania

Sofea Tag

Mama and Syafi Tag

Cubaan untuk naik ambulans

Kakak tengah practice catwalk

Dental Care

Mini Dentist

Kakak the painter

Frozen - tggu nak lukis ni lebih 1 hours

Cooking Class

Kakak the beautician

FireGirl
My Pilot..insyaallah someday

Kakak the creative artist

Tips to Kidzania:
1. Pakai kasut yang selesa
2. Mindset to stay there the whole day
3. Mindset memang tak semua tempat boleh masuk
4. Mindset kena beratur panjang for popular occupation
5. Jangan pegi weekends kalau boleh.
6. Outside food not allowed.
7. Mesti childen-proof. Expect kebisingan, keaktifan everywhere. 1000 kids.
8. Kalau boleh have prediscussion with your kids dia nak cuba kerja apa.
9.Kalu bawak stroller, agak susah nak naik turun. Stairs everywhere. Lift usage must be accompanied with Kidzania staff.
10. Have fun, Always smile and be nice to everyone.

XOXO,
Tired Mama

Review - Minor Surgery Gigi Bongsu

Prosedur ni dibuat di Hospital Putrajaya. Sepatutnya buat sebulan yang lepas terpaksa tangguh tarikh, sebab ada kursus time tu. So postpone to 15 Oktober 2014.

On that day, mr hubs cuti (TQ dear) tolong hantarkan wife tersayang pegi buat minor op di HPJ. Awal pagi lepas uruskan anak2 ke tempat pengasuh, terus pi breakfast. Kena breakfast dulu, walaupun dah macam tak berapa ada mood nak makan.

Sampi di HPJ, register dan tunggu panggilan doktor. Sekali lagi doc akan check samada perlu operate atau tak. Bad news, memang kena operate untuk keluarkan gigi bongsu tu.

Semasa prosedur dilakukan, doktor akan tutup mata kita, sebab takut terpercik air, etc. Doc minta relaks je sepanjang prosedur. Mulanya dia akan bius dulu, dalam 4 injection pada gusi. Sementara disiapkan perkakasan memang dah start rasa kebas.

Semasa prosedur dilakukan, doc akan pesan jangan gerak2. Kalau boleh statik je. Memang kerisauan di tahap amat tinggi mengenangkan aktiviti pemotongan gusi akan dilakukan huhu. Alhamdulillah sepanjang doc kerjakan gusi dan gigi bongsu saya tu, takdela kesakitan tahap tinggi or what. Tapi memang rasa la pergerakan dalam mulut. Dalam sejam, dah setel dah.

Doc cakap memang dia ada jahit. So nanti kena datang balik lepas seminggu untuk buka jahitan. Lepas prosedur memang darah agak banyak. So redha je la dulu. Doc bagi MC dua hari, ubat tahan sakit dan ubat kumur.
Stok Ubat-Painkiller tu paling penting
Love Note dari Sofea: Kesian tengok mama sakit

Doc pesan siap2 lepas 2 jam, terus je telan ubat tahan sakit. oooo seriau.

Ok, dari HPJ terus ambil anak2 dan balik rumah. Dalam jam 12.00 memang terus makan ubat. Masa tu memang takut sangat nak tukar kapas dalam mulut. Doc pesan jangan banyak berkumur. Solat boleh macam biasa. Doc pesan sebelum tidur mesti gosok gigi malam tu, bagi mengelakkan bakteria dalam mulut. Seriau ooo.

Lepas telan ubat, memang terus tidur. Dalam jam 4.00pm macam tu terbangun, Masyaallah. Sakit sudah mula terasa. Makan ubat doc bagi sekejap je tahan sakit. Lepas tu berdenyut, tuhan je la yang tahu masa tu. Nak tidur, duduk, baring semua serba tak kena. Memang menangis menahan sakit ya amat. Terus cari painkiller 500mg, telan. Alhamdulillah ok, terus sambung tidur. Petang tu juga terus demam. Tidur je sampai malam, cuma bangun solat. Alhamdulillah, malamnya lepas bangun dah makin ok. Sakit pun dah kurang banyak. Pain killer still lagi ambil.

Esoknya, dah start makan bubur. Petangnya spaghetti. Huhu.
Memang makan semuanya yang dah sejuk. Tak berani nak makan benda panas. Berlarutan sampai seminggu.

Alhamdulillah selepas seminggu revisit untuk buka jahitan. Doc komen semua nampak bersih, dan keep up doing the pembersihan.

XOXO,
Pengalaman perit Ema

Oh My Shizens

Sejujurnya never heard about this product. But, magical did happens.

Shizens are made in Korea. But you cant buy one in Korea. Haha. Macam Simply Siti la. Boleh ke beli di Korea?

Masa di KLIA2, terjumpa sales girl Shizens. Mulusnya kulit. Tapi yang bagus about this girl, semangat yang tinggi betul nak mendemokan produk Shizens ni. 

Ok, tips for dry skin type:
1. Jangan pakai facial wash yang berbentuk sabun, buih, etc. Kena gunakan facial wash berbentuk gel. Kalau boleh yang memang tiada buih. Ini adalah untuk mengelakkan kulit kering.
2. Kalau boleh elakkan pakai bedak. Bedak dapat mengeringkan kulit.
3. Untuk elakkan jeragat, perlu menggunakan sun block dengan SPF +++. Lagi banyak ++ lagi bagus.

Semasa sesi demo, dipakaikannya lip tattoo. Namanya agak keterlaluan untuk Muslims Women. Tapi result puas hati.  Lepas apply, boleh cium sesuka hati, no more kesan lipstick. Selain itu, ianya juga digunakan untuk mengembalikan kemerahan bibir. Kalau terlalu lama pakai lipstick, ianya akan menyebabkan bibir menjadi agak kehitaman. So true. Lip Tattoo ni boleh guna seperti lip gloss, lagi satu yang bestnya boleh digunakan jadi blusher. Wowwee. Memang I like. Praktikal dan banyak kegunaan. Awal2 guna kena pakai adjust. Warna lip tattoo ni putih je, bila pakai warnya akan bertukar mengikut peredaran darah. So bila letak sikit kat pipi, so natural. Korean gitu. Keke. (Korean la sangat)


Lagi satu yang di demonya Natural Pore Foundation. Jatuh cinta terus. Foundation ni berbentuk compact. Kalau pakai ni, tak perlu pakai bedak lagi. Dapat kecilkan liang roma lagi. Ada SPF++ lagi. Complete me. Masalahnya satu je RM tak berapa complete. huhu. Yang bestnya, lepas pakai, tak lekat pada baju or tudung. Bersih je, memang serap habis. Nak bersihkan, just gunakan wet tissue.


Lagi satu Silky Renewal Gel. Gel ni lepas apply akan bersihkan kulit. Memang clear habis. Boleh digunakan di muka, celah2 yang sepatutnya untuk pembersihan daki. Huhu. Kalau yang banyak daki kat leher ke ketiak ke, boleh guna sekali.

Last demo produk Liposome Fair Refining Essence. Ala2 macam Collagen and moisturizer.
Hmm..terpaksa la saving for beauty pula nanti nampaknya ni. Orang perempuan memang camni eh. Hu. Faktor usia ke.

XOXO,
ema

GoldFish Teabag


Cute kan, maybe others find it quite creepy. Apa pun kalau ada dijual di Malaysia pastinya I want it. Little MSR mesti overexcited about this.

XOXO,
Ema

Wednesday, November 5, 2014

Aidiladha 2014

Kami beraya di Kelantan and Kulim. A day before Raya dah balik Pasir Mas, 3rd day off back to Kulim. Sebab Nenek Syafi n Sofea Korban on that day. Malam tu, Tok Wan Syafi host makan2 family. BBQ sikit, sambil makan sup.

Again, raya with blisters here and there. But we manage to get through alhamdulillah. Ya Allah semoga Kau sentiasa eratkan kami sekeluarga Ya Allah.

Kakak Sofea and Aleesya


my MSR

Main2 while waiting makan daging korban

Papa bekerja keras on Korban Day

My boy

Adif, Aiman, Sofea - the cousins

argghh..mama

Belajar bersihkan daging dengan Tok Ma

The cousins

Tok Wan belanja Aiskrim before kak Yaya balik
Happy Aidiladha.

XOXO,
Ema

My MSR 19 MONTHS

Oh my MSR!

He is already 19 Months. Sekejapnya waktu berlalu. 5 bulan lagi dah masuk 2 tahun.

What mama is experiencing right now, hmm... u abuse me dear. Same goes to your sister. Hari2 ada je insiden that will hurt either me or your sister. Huhu. Adik oh adik.

Currently, adik is staying with his Ibu while mama and papa going to work. Alhamdulillah, everything went well. Ibu adik ok, adik and kakak pun sesuai stay dengan ibu. Semoga hubungan antara kami kekal erat sampai bila2.

Asthmatic symptom adik is still there. MSR memang budak yang super aktif. Memang takkan duduk at the same place for more than 2 minutes, except there are something that attracted him. Alhamdulillah, eversince discharge tempohari, belum lagi admitted. Tapi ada beberapa kali adik fall sick. Tapi itula, budak yang superaktif, memang never give up. Alhamdulillah.

Really attracted to fish..sori dear rumah mama no aquarium

So adik pi tgk fish in Aquaria

Aidil Adha

Having good time during Zara Birthday

Mcm Birthday boy la pulak

Dia syebek lepas dengar suara nenek dalam phone...adik oh adik

Sibuk nak tolak stroller

The next master chef

Mana2 pun boleh main

Kami

Adik with kakak sunglass

Sibuk kan..

Tak tau la awat tetiba pi hantuk2 kepala kat situ..adoyai anakku

Budak tak reti dok diam


Sibuk teasing kakak


busy bee


Adik and his beloved sister
Mama doakan anak-anak mama sentiasa sihat dan dilindungi olehNya, always and forever. Amin.

XOXO,
Ema