Pages, Contacts, Travel

Monday, January 30, 2012

Preview Sepang Gold Coast - The Golden Palm Tree Resort

Last weekend dapat invitation untuk preview Golden Palm Tree Resort. Kalau saja2 nak masuk tempat ni tak boleh ye, unless you are the member ataupun hotel guest.

Dengar resort ni adalah yang termahal biliknya di Malaysia. Tapi tak pasti la, betul atau tidak. Tapi boleh challenge kot ngan Pangkor Laut Resort takpun Avillion PD nun.

Tempat ni memang cantik dan unik. Tapi lautnya ada fail sikit, sebab macam berlumpur. Ianya tambak k, so ada bahaya sedikit kalau pergi jauh2 nak berombak rindu nun. Tapi kat sini ada banyak sangat facilities. Berbasikal, membatik, berspa, bergym, berswimming..macam2. Kalau ada membership, free je nak join semua aktiviti all year long. Ada satu lagi extreme park baru buka, tapi ada sikit fee untuk enjoy go kart, dan aktiviti extreme yang ada di situ.

Kat sini ada 3 kategori bilik, Travellers, Canary, Ivory. Yang paling murah adalah Travellers, paling2 murah pun rate adalah 788++. Bilik Canary dan Ivory, tak payah cerita la ye. Boleh check dalam website.

Tapi bagi honeymooners, sesuai sangat la nak berhoneymoon kat sini. sebabnya memang boleh concentrate la 100% berhoneymoon kat sini.

Uniknya resort ni sebab susunan bilik2 di sini berbentuk Palm Tree macam kat UAE tu, lagi satu ianya terletak atas air. Kalau nak jacuzzi dalam bilik, sila book bilik Ivory. Dalam bilik nak memancing pun boleh. Jarak bilik ke clubhouse (restoran, swimming pool, etc.) lebih kurang 2km. Kalau sayang lemak2 boleh naik buggy. free je, tapi kena call dari bilik.

Kat sini pun restorannya banyak, ada international buffet, chinese food, western, steamboat. Pilih je. Nak makan kat luar daripada hotel pun boleh, berderet kedai ikan bakar.

more info: Golden Palm Tree










Cheers,
Ema

Sofea & Aunty Hello Kitty Birthday

(Ni 2nd attempt blog about this thing!)

Happy Birthday dear daughter and sister. Hope you guys have wonderful day during the blow the candles moment.

p/s: berjaya jugak mama ajar sofea tiup lilin...yeay!!

The Birthday girls

Menyerlahkan keterujaan mama dan aunty prepare semua benda ni

Aunty, Sofea, mama, dan nenek

Red Velvet Kitty

Family picture

Birthday girl pose

Birthday girl yang terharu sebab mama bersusah payah buat majlis tiup lilin

Akhir kata, Happy Birthday semua yang menyambut birthday 17 Januari 2012.

Cheers,
Mama Ema.

Thursday, January 19, 2012

The Flower Story of Sofea Raisha



"Bread feeds the body, indeed, but flowers feed also the soul." ~The Koran
"When you have only two pennies left in the world, buy a loaf of bread with one, and a lily with the other." ~Chinese Proverb




Cheers,
Mama Ema

Tuesday, January 17, 2012

Happy 2nd Birthday Sofea

Hari ini genapla anakanda berusia 2 tahun. Hari ini juga genaplah 2 tahun mama dan papa Sofea bergelar mama dan papa dan juga genap tempoh 2 tahun kita bersama.

Memasuki usia 2 tahun ini, anak mama Sofea dah mula untuk bercakap. Walaupun apa yang Sofea cakap tu cuma mama atau papa saja yang paham. Dan kadangkala tu mama dan papa buat2 paham atau buat2 tak paham saja apa yang sofea nak. Usia 2 tahun ni juga anak mama dah pandai mengira, cubaan baca alif ba ta, abc. So, bermula 2 tahun ini maksudnya apa yang sofea dengar dan lihat, itulah yang sofea cuba contohi kan...kan..

Maksudnya juga mama dan papa kena lebih berhati-hati mengeluarkan kata-kata dan juga protect sofea dari dengar dan lihat benda yang tak patut dicontohi. Tapi kan mama dan papa bukannya 24 X 7 dengan Sofea. So Sofea kena la pandai bezakan baik dan buruk, mana nak ikut ataupun tidak. (Sofea dah pandai baca ke ni..?) So mama dan papa akan cuba tolerate dan cuba bantu sofea untuk buang benda tak baik yang tak sengaja sofea contohi ye. Sebagai parent mama dan papa pun tak boleh over protective dan juga over defensive so pandai2 la sofea jaga kelakuan sofea ye. jangan malukan mama dan papa. huhu..(kalaulah sofea dah boleh faham kan).

So dalam kesempatan ini, its a blessing juga kan birthday sofea sama dengan aunty rahmah, aunty ila dan fiona (Rasa mcm ada lagi yang share birthday dengan sofea, tapi mama tak ingat) so mama akan selalu lah ingat birthday teman2 baik mama dan juga aunty yang telah banyak membantu mama.

HAPPY BIRTHDAY ALL!

Tema tahun ini Hello Kitty ye...Tahun ni celebrate birthday dengan Aunty Rahmah di Kulim. So nanti Sofea celebrate birthday dengan aunty dan semua family di Kulim.

Cheers,
Mama Ema

Wednesday, January 11, 2012

Tak Puas Hati!

Hari ni dah masuk hari kesebelas tahun 2012. Tak menyempat lagi update apa2 pun dalam blog sendiri. Actually ada macam2 idea nak dicorak-coretkan di sini. Tapi hmmm...tak sempat, tak daya, tak dak mood, dan mcm2 tak lagi.

Tak sure tahun 2012 still nak teruskan blog, tapi best juga ada some database yang boleh recall balik aktiviti apa yang dah dibuat sebelum2 ni.

Starting July last year mmg sangat super the very busy. Tahun ni tak sure apa lagi yang coming up! Yang pastinya projek mega baru je selesai, tinggal lagi finishing touch saje lagi.

Pastu dari last year kan, mcm2 device tambahan dah wujud dalam rumah, sekeliling untuk update blog sebenarnya. Tapi tak sure kenapa, lagi teknologi di hujung jariku ini, lagilah banyak alasan untuk berlengah nak corak coret dalam blog..kenapa ek..?

Apapun, Rahimah, Happy New Year 2012. Semoga tahun ini, kamu boleh lebih memaknakannya lagi akan kewujudan kamu dalam hidup suamimu, anakmu, keluargamu, sahabatmu, dan orang di sekeliling kamu.

I really wish I could!

Cheers,
Ema