Pages, Contacts, Travel

Thursday, July 28, 2011

Jom Join 3rd GA Mummy Danny!!!!! HandBag Raya Beb!!!

Klik sini nak join contest ye!

Jom join contest Belog Mummy Danny, mana tahu rezeki dapat beg raya kan... ;)
Syaratnya mudah je:
1. Jadi follower belog ni >>>
2. Post entry gambar raya or cerita pasal raya
3. Letakkan belog mummy danny dalam blog list
4. Letak banner contest kat sidebar
5. Post sekali entry resipi kuih raya yang mabeles
6. Tag 5 orang kawan.

Taraaa...u r good to go..

Entry saya ye Mummy Danny:
Hari Raya di Kedah
Resipi Cornflakes Madu - Paling simple and mabeles, fabeles


Bahan-bahan
Cornflake – 2 kotak nestle corn flakes
Madu – 1 1/2 cawan
Gula – 1 cawan
Majerin planta – 1 cawan
Peanut butter – 1 1/2 cawan
Urai (colouring chocolate rice) – tabur
Cup kertas

Cara-cara :
Panaskan majerin.
Masukkan gula dan madu.
Kacau pelahan-lahan sampai gula hancur.
Masukkan peanut butter, kacau pelahan-lahan.
Tuangkan cornflakes dalam bekas yang besar.
Masukkan sedikit demi sedikit bahan-bahan yang dah masak tu dalam cornflakes.
Kacau pelahan-lahan untuk rata sebatikan antara kedua-dua bahan.
Guna sudu kecil untuk masukkan cornflakes dalam cup kertas.
Taburkan chocolate rice kat cornflakes tu.
Masukkan kat dalam oven dalam 5 minit aje.
Dah masak.
Better masuk oven coz cornflakes tu akan bercantum. Kalau tak, susah nak makan.

Untuk contest ni, saya tag sekali:
1. Mummy Faz
2. Mummy Adam
3. Mummy Aisy dan Airyn
4. Mummy Yani
5. Mummy Quiyah

Jom la mummy2 sekalian, kita join contest ni, mana tahu dapat beg raya extra tahun ni... ;)

Cheers,
Ema