Pages, Contacts, Travel

Thursday, May 29, 2014

Inara Rizal

Hello Dad!
Tahniah dear adik, for having such a beautiful baby girl on 28th May 2014. Inara was born at 8am Wednesday with weight of 3.75kg. Hurrah Mama Izreen!!

XOXO.
Maklong

Birthday 2014

Alhamdulillah dah bermula my first 30th counting. Macam I already mentioned, May is such a beautiful month for me. Angin sangat ok during this month. So janganlah sesiapa lukakan hati ini this month please.

This year birthday, ada special surprise bila cik abang hantar surprise kat ofis. Wowee..tak sangka langsung papa did plan something (after all these years) .. TQ darling, u really did brighten up my days. TQ so much for this appreciation. I love u so much dear!

Pre-Birthday Dinner In-House Papagrill Lamb Chop 

dayang2 mr. shuhaimi :) hantar surprises..tq korang

Flowers & Perfumes ( My Fave one pulak tu)..tq dear :)

Post birthday lunch dengan Nurul yang takde during d-day..tq for being my wonderful fren
"Ya Allah Ya Tuhanku semoga Kau kurniakan segala kebaikan buat suamiku, anak-anakku, keluargaku, rakan2ku semua. Amin"

XOXO,
Ema

Wednesday, May 21, 2014

Cameron Highlands Short Trip

Dah lama rasanya tak bershort trip ala vacation sejak2 baby MSR discharge from Hospital. Mama langsung out of family vacation mood eversince.

Of course sangat teruja bila sempat menyinggah kat tanah tinggi cameron ni. Menggelitis hati ini, bila kawan2 asyik update bercuti di san sini dengan anak2. Lagi-lagi bila upload gambar kat Boh Tea Valley tu. Wallawey! Terkesan gak.

Alhamdulillah, diberikan kesempatan menyinggah di tanah tinggi Cameron ni bersama Sofea n baby MSR. Inilah kali pertama MSR jejakkan kaki di Cameron, kakak Sofea rasanya dah kali kedua.

Tapi trip ini sangatlah pendek, kami singgah on the way balik ke rumah mak di Kulim.

Walaupun sekejap sangatlah happy dapat spend time dengan family. 

Baby MSR tak larat senyum sebab kawan tu tengah demam
Kakak Sofea Raisha at Boh Valley
I love u mak!
My MSR n MS

Tak banyak tempat singgah pun, sebab its a menyinggah. Tambah hujan, plus anak2 starting demam. Memang seronok la kan jalan2. Beli teh untuk kawan2, ke pasar malam berinchang beli sayur2 sikit then hit off the road again.

OTW balik husband stop by lavendar garden. Cantik sangat. Once again tak singgah sebab anak2 semua tidur. Maybe next time insyaallah, maybe to lavendar garden alone. Maybe! Tapi pasti nak masuk ke sana.

XOXO,
Ema

Taman Saujana Hijau Putrajaya

Tahu tak Taman Saujana Hijau kat Presint 11 Putrajaya ini? Actually kami dah lama stay Putrajaya yang lagi sedihnya tu tinggal kat Presint 11 almost 4 years. Tapi tak tahu pun pasal taman ini. Memang kami ni bukan taman type la.

Starting to know about the taman pun, eversince a few celebrities shooing gambar kat taman ini. Cantik sangat view. Memang saujana mata memandang.

Dah lama idam nak ke situ, akhirnya tercapai juga hasrat nak bersantai on weekend bersama hubby dan anak2 tersayang. 

Lokasi taman ini, betul-betul terletak di belakang Balai Polis Presint 11. So cari je Balai Polis Presint 11, ke depan sikit naik bukit. Boleh bawak kereta naik. Tapi kena parking kat situ la, walking trek tak dapat la nak bawa masuk kereta. Taman ini berpusing-pusing, sesuai untuk brisk walk, jogging dan cycling. 

Nak berpiknik pun ok sangat, bawak tikar bawak makanan dan bawak mood yang baik. Insyaallah happening. Kat area taman ini ada juga a few pondok2 gazebo untuk bersantai. Nak piknik area gazebo pun ok. Tapi pergi awal la, kalau dah jam 10.00 agak panas la kat atas bukit nun.

1st time pengalaman kami ke Taman Saujana Hijau, sangat lah excited sebab macam rasa kat Cameron Highland la pulak. Taman yang hijau, bunga-bungaan yang cantik. Memang menarik. Sesuai sangatlah kami bawak anak2 ambil angin kat sana.

Tambahan my MSR pula baru berjalan. Excited betul dapat berjalan area taman. Habis kami semua ditinggalkan bila dapat lepas bebas berjalan.

Ni dah jam 10.00 pagi, matahari dah naik dah
My mini KPOP yang excited berjalan
See what i mean, semua orang dia tinggal

XOXO,
Mama Ema

Tuesday, May 20, 2014

Home & Living: Therapy & Obsession

Recently sangat obsessed dengan satu blog all about home and all about turqoise. OMG. Sangat relieving bila tengok gambar2 rumah, design, furnitures and all those colours. Very inspiring. Eagering and tickeling myself to have my own. Tapi..hmm bila ntahnye. Hopefully one fine day, Insyaallah.

Bila serabut2 kepala ni, tengok what inside the blog..sangatlah relieving, breath taken, dan menyuntik adrenalin diri ini. Ok enough reading, meh nak kasi proof.








Breath taking, isnt it?

Who have the same interest, boleh follow:
http://www.houseofturquoise.com/

XOXO,
Ema

May 2014

I just love May. Tak sure la kenapa. Tapi highlight of the year selalunya bulan Mei. Tahun ni takde la highlight mana pun. But I am still counting days di dalam bulan Mei. Janganlah cepat2 berakhir Mei.

I think lots of love lingering in May. Hari ibu, hari guru, hari buruh. and most important things my birthday. Mungkin juga la sebab tu rasanya bulan ni special sikit.

Ok, Mei this year..my dotter dah berumur 4 tahun. My prince 1 year. How times flies. Syafi pun dah pandai berjalan bulan Mei. Lots of kejar mengejar berlaku bulan ni. Bulan 5 ni juga Syafi n Sofea dah dapat pengasuh baru. Alhamdulillah much better this time. Hope hubungan kami berkekalan hendaknya. Semoga semuanya dipermudahkan hopefully.

I just love MAY!

XOXO,
Ema

Monday, May 19, 2014

Template Baru

Assalamualaikum & Selamat Petang,

Macam dah bosan pulak tengok template blog yang lama. Time to change!

XOXO,
Ema