Pages, Contacts, Travel

Friday, August 19, 2011

Ayam Penyet AP

Tanpa dirancang, sudden visit from close fren...teringat pulak nak makan Ayam Penyet. Lepas google carik2 jumpa gak branch kat area Puchong. (Puchong-Sebab ada keja kat sana).

Tapi yang agak confusenya, sebab nak cari no contact restaurant kat IOI tapi tak jumpa, jumpa pulak yang kat Bandar Puteri. Tapi bila sampai depan restaurant dah tambah lagi confuse, sebab dia tulis Ayam Penyet Best....hmmmm dah dekat jam 7, tapi restoran tu kosong. Lagi la confused, so kami decide pi terus ke IOI Mall Puchong.

Rupanya kat situ, mmg ada branch Ayam Penyet AP. Nasib baik kami sampai dah agak lewat sikit lepas waktu berbuka. so boleh la amik seat orang yang dah habih makan. Full okay.

Ayam Penyet, Lele Penyet, Gado2 = Mabeles!
Ice Lemon Tea, Bandung Cincau, Soda Gembira
Hmm..mmg puas hati makan, sebab semuanya fabulous mabeles. Sedap! Gado2 dia pun mabeles. Pasti kami akan kembali. Sambal penyet mmg fabulous!

Sebab contact restaurant kat IOI ni mmg takde dalam direktori, ni nombornya 03-8076 9097. Kalau ak iftar, suggested pi buat RSVP dulu supaya tak gigit jari pulak bila tiba waktu berbuka.

Cheers,
Ema


Wednesday, August 17, 2011

Semakin Hari Semakin Sayang

Kadang-kadang kan, when we spend specially allocated quality time together-gether as husband and wife kan...amat2 menyemarakkan lagi cinta cewah...

At this very recent moment, hati sangat berbunga-bunga dan my love for my beloved hubby amat2 berkembang dengan mekarnya. Hope he felt the same way I did. Bahagia sangat. Thanks for making me happy..

Em, kengkadang bila sibuk sangat di ofis kan, buat kan hati ni lagi tak sabar2 nak balik rumah nak jumpa dengan yang tercinta. Baru lah ku tahu ertinya, my Family is my Home and my Home is my Heaven..

Source: Google



Cheers,
Ema

Monday, August 15, 2011

Kalaulah cheq dapat 1 juta (*.*)

Last week dgr berita hot di hot fm...si Ryan Seacrest tu satu season host dapat payment 15 juta dolar. Kalau convert Ringgit Malaysia...wah, dekat RM50 juta. Tu baru kerja 2 bulan. Perrrgghh…kalau aku ni, kerja seumur hidup pun belum tentu dapat payment manyak tu kot.
Ryan Seacrest
Pastu tengah driving ble pulak, pk kan..kalau mamat ryan seacrest ni kasik aku 1 juta kan..tak kira la RM or USD..hmmm apa menda aku nak buat ek..

  1. Bayar semua hutang.
  2. Buat investment.
  3. Beli rumah idaman.
  4. Bawak semua ahli keluarga pi umrah/haji sama2.
  5. Beli kereta idaman hati...
  6. Travel 6 benua

Banyak tu la kot...kalau lebih kang, tak cukup lak 1 juta tu kan..kekeke..

”Keep on dreaming ema....”


Cheers,
Ema

Padan muka kena terminate!

Finally kami dengan sebulat suaranya bersetuju untuk terminate channel movie astro kami. SMV, MAX, HBO. Memang padan muka…dah la kami bayar extra dan mahal for the channel…but yet, what did we get…?same old movie, yang ntah hapa2 je…memang aku cukup hangin, tgk cite ntah pape je…ulang sampai lebam nak nengok…cite best layan la gaks kan..
You Dont Know Women
Anyway, yang menguatkan firasat kami lagi nak terminat sebab I am a truly loyal fanatic to channel ONE HD. Kalau dah tertido tu, siap boleh bangun balik freshen up nak layan cite min jeong…huhu! Harap2 lepas abis whole episode, ada lagi pulak cite lagi best!

p/s: Musim raya ni cuti lama kan sebab balik kampong…so jangan lupa pro-rate kan payment untuk astro anda. Pi tutup jap astro sementara korang tadak kat umah tu. Kurang sikit bayar. Kami dah buat dah..

Cheers,
Ema