Sofea Day Out

Last Saturday, Sofea ada apointment dgn our dear Dr Asmunni. This time Sofea will get her 2nd Pneumococcal injection. Alhamdulillah kesihatan Sofea super OK. So tiada masalah lah to get the injection. Hari Sabtu punya appointment kat KPJ rupanya, punyalah ramai orang...
Actually last Saturday ada Babywearing gatherings and Photoshoot @ KLCC. So mama plan nak join sekali...Tapi nak buat macam mana, sebab kat KPJ sangat super ramai orang..jadinya dah jam 1 lebih baru bertolak dari sana..and the events actually started at 11.30am that morning..by the time we reached there dah takde sape pun..

Sofea and mama bersiap nak hang out..yeah!




I started to baby wear Sofea, since she is around 5 months..ingat2 lupa la pulak.Masa tu punya la sibuk cari baby sling...dan upon searching memang ada macam2 jenis dan macam harga. Baby sling sangat mudah dan selamat kalau kena dengan caranya. Alert all new slingers, kena belajar sling dengan betul ok. Silap sling, padah jawabnya. Terutamanya baby newborn..kalau tak confident kena download vidoe or seek guidance dari yang berpengalaman ok.. Sekarang Sofea dah pandai duduk, senang sikit nak sling ari tepi.. Tak de la lenguh kalau nak dukung freehand je kan. Tambahan pula Sofea dah nak mengecapi 9kg sekarang ni...maka terpaksa la mama cari inisiatif lain untuk dukung Sofea.

mmmuah...thank you mama belikan Sofea ni
 Actually, niat keduanya nak hang out hari tu sebab nak cari wedding gift untuk Lela sama. Ronda punya ronda kat Parkson KLCC, terjumpa pulak sale barang2 Bumble Bee. Sebelum Sofea lahir lagi I started eyeing barang2 Bumble Bee ni. Kain Cotton yang digunakan memang best, sejuk je..Sofea really luuurve it. pandai kan mama pilih untuk Sofea?tengok kat gambar atas tu, betapa luuurve nye Sofea ngan Bear tu. Sebab dah sale, mama pun belikan la little sofea new crib sheet...makanya bolehla Sofea guling2 dan tido dalam baby cot seofea ye nanti.
Sofea gembira kena bawak jalan2

Our happy family-claim by mama Sofea
Papa and sofea @ English Garden

Sofea and Papa in front of Mama fave shop..mama dah hilang..

Outdoor

Mama, Sofea pun nak jugak the Minute Maid Orange Juice. Macam iklan pulak.

Sofea mamam dulu, setelah penat berlibur dengan mama dan papa

Kebetulan ada GP Motor Show, posing jap sambil Sofea buat aksi Cak Ci Kuk..
 Selepas ronda2 luar dan dalam KLCC, nak menghabiskan masa lagi dengan Sofea, kami pun attend la Pameran Pengantin 2010 at KLCC Convention Centre. Nak teman dan cari idea untuk wedding adik kesayangan ye..bukan untuk kami or anak kami...hehe. Addmission fee adalah RM1. Tapi my comment is, pameran tak ada apa sangat pun. Kalau yang datang dari jauh mungkin akan ada sedikit penyesalan lah kalau attend. Not sure why, tak banyak sangat booth yang participate. Walaubagaimanapun, yang menariknya ada satu booth ni, booth kad kahwin. Ala, tak ingat la pula namanya. Menariknya, kalau tempah minimu 1000 kad range harga RM0.49-RM1.++ akan dapat free gift 1000 gift box + 2 banner. Menarik kan? Senang citer.
Upon ronda2, banyak gak booth Beauty and Slimming. Sempat menjengah ke booth Keep Slim dan Keep Slim ada buat promo voucher RM29.90 per session yang bernilai RM250. Apa lagi, I pun sign up lah...upon my hubby agreement...YES! Nanti boleh la pi buat appointment nak pi try, test dulu...kalau bersesuaianlah. Kalu tak sempat pi pun, dah dapat dah payung Keep Slim upon sign up hari tu.
Model pelamin lagi...
 At the end of the day, kami menutup sesi day out kami dengan aktiviti makan2 bersama keluarga di Warung Dusun Sup Gearbox BB Bangi. Actually first time makan kat sini. Selalu lalu depan restauran ni mesti kereta banyak parking kat luar, sure ok punya la kan. Tak sangka, I think this is the 1st restoran yang menggunakan fully IT system dari tempahan sampai bayaran. Amik order guna PDA beb, tapi sayangnya brother amik menu tu agak kureng dan cam eksyen la pulak...ada ke logik, kitaorang 5 dewasa ni, dia bagi 1 je menu untuk makanan dan minuman and expect us to order as quick as possibble. Lain kali, buat je virtual menu untuk we all k atas meja tuh...
Anyway nak ceritanya, makanan yang kitaorang order malam tu, punyalah sampai dengan cepatnya..Bayangkanlah, semua order ala-carte ni. Tapi Sup gearbox tu paling last sampai dan agak lambat, mungkin dia nak panaskan balik tulang tu kot...agaknya lah..anyway malam tu semua sluurrrpp...sluuurrp..lah..
Sofea and her cousin, abang Aiman Danish...lebih kurang sama kan muka dua sepupu ni
ooopss..papa kontrol sikit potong gearbox tu..we are caught on camera

Popular Posts