Nanny oh nanny..

Selepas sofea discharge from ward the other, aku dah berazam nak carikan nanny baru untuk Sofea. Saja nak tukar environment for little Sofea..Dah tak sanggup tengok Sofea sakit..dan menghadapi masalah2 lain yang occured everytime little Sofea tak sihat.

Seminggu cari, ada a few options, tapi hmmmm...nasib baik my sister baik hati nak tolong jagakan jap Sofea, while I am searching for new nanny..Thanks ye Rahmah, jasa anda tidak akan dilupakan selamanya.
Seminggu dengan aunty, mcm2 Sofea belajar..sekarang tgh bergoyang sakan dengar lagu Nodody-Wonder Girls. At the end of it, Sofea tertido...pelik gak baby kecik ni, bukan main rancak lagi lullaby dia.

Ok, back to nanny stories, aku dah pi check taska around Presint 11. Really nerves me that, semua dah tak accept baby. Hmmm..camne nih..Checkout a new nanny-to-be, at the end of the day, my fren cakap tak yah la hantar sofea...tak pasal penyek lak sofea kena dek anak2 nanny-to-be yang agak2 ganas gak. Hadoi...mana nak cari lagi nih, pening kepala..
Ada satu rumah aku pegi ni, area P11 gak..hmmm but we are still considering sebab dia sendiri pun dah jaga ramai budak..
google search pun..90% semuanya pengasuh yang diperlukan.
fening...nak nagis pun ada gak..
my dear sister and mak said, hantar je la balik kulim...wah...lagi la nak nangis. Pagi ni, dah masuk 2nd week cari pengasuh, still tak jumpa. Tengok Sofea pagi ni, huhu...nak menitik air mata pun ada gak...takkan nak berjauhan ngan Sofea. Tak sanggup lah..Tapi my sister pun tak boleh nak stay lama lagi...

Ya Allah, berilah panduan kepada kami Ya Allah..

Popular Posts