Kelas Kreativiti

Dah lama teringin nak attend kelas Decoupage, Kelas buat Fauxcake, Folk Art, dan kelas2 kreativiti macam ni. Bukannya apa, nak mengasah lagi bakat terpendam dalam diri. Tapi 1st time nak kena tahu la juga ada bakat ke tidak. So sepanjang survey, banyak juga kawan2 sehobi yang mahu berkongsi minat dan menawarkan kelas-kelas yang berkenaan. So, supaya dapat merancang dan meluangkan masa yang agak2 tak berapa lapang ni, seterusnya adalah senarai kelas2 yang boleh dihadiri nanti:

1. EMELYN'S GARDEN: Shah Alam

a. KELAS FAUX FOOD
(Cakes & Ice-Cream)
Yuran: RM200
~ Yuran adalah termasuk bahan-bahan semasa kelas
~ Anda akan diajar utk membuat 3 jenis kek & ice-cream
~ Semua hasil kerja anda boleh dibawa pulang
* Anda juga boleh membeli Faux Cake Kit selepas kelas jika berminat.RM100/set.

b. KELAS DECOUPAGE (Modul 1)
Yuran : RM150
~ Yuran adalah termasuk 1 set decoupage kit & beberapa bahan lain
~ Anda akan diajar teknik asas menghasikan decoupage, membuat shading & wording
~ Hasil kerja anda boleh dibawa pulang

c. KELAS DECOUPAGE (Modul 2)
Yuran : RM200
~ Yuran adalah termasuk 1 set Crackle Effect Kit & beberapa bahan lain
~ Anda akan diajar teknik menghasilkan kesan rekahan (crackle effect)
~ Hasil kerja anda boleh dibawa pulang

2. SOFEA'S LITTLE COTTAGE: Shah Alam

PAKEJ A: 1 sponge slice cake and 1 cupcake, RM60
PAKEJ B: 1 hard slice cake and 1 cupcake, RM65
PAKEJ C: 1 Full Round cake, 6 inch., RM60
PAKEJ D: 1 Full Round cake, 8 inch., RM70
PAKEJ E: 1 Full cake, 1 slice cake and 1 cupcake,
RM100
PAKEJ F: 1 Full cake, 1 slice cake, 1 cupcake and 6
pcs chocolates, RM130
PAKEJ G: 1 Full cake, 1 slice cake, 1 cupcake,
1 ice-cream and 6 pcs of chocolates, RM150 

3. KELAS DECOUPAGE OLEH Aina Decoupage: Klang  

PAKEJ 1 Bahan-bahan projek disediakan.
Hasil kerja boleh dibawa pulang.
Tempoh masa: 2 jam 30 minit
Yuran: RM 50.00

PAKEJ 2 Bahan-bahan kena bawa sendiri.
Tempoh masa: 2 jam 30 minit
Yuran: RM 30.00

Kelas akan diadakan pada hari Sabtu atau Ahad sahaja.
Sesiapa berminat..Sila hubungi 013-3915889 atau email
idaman.zainal@gmail.com untuk keterangan lanjut.

4. DECOUPAGE KIT from DIY Decoupage:

STARTER KIT: BELIAN SET (7 IN 1): RM65 SAHAJA

1.WHITE GESSO (120ML)
2.SEALER (120 ML)
3. WATERPROOF VARNISH (85 ML)
4. 1 ACRYLIC PAINT (12oml)**
(WHITE@ ROSE PINK@ YELLOW PALE@SKY BLUE@PURPLE@GREEN)
5. 2 HELAI TISSUE**
6. BRUSH SET OF 6'S
7. I METER WHITE POLKA DOT RIBEN

Sebenarnya, kalau dah ada bahan ni, +Effort +Bakat = Decoupage Item. Tapi kalau tak yakin pegi aje lah kelas kan...ada someone full of tender, loving, care akan mengajar sampai pandai...

Extra info>>>: Cara2 untuk DIY decoupage.






Popular Posts