Pages, Contacts, Travel

Monday, May 3, 2010

Fabulous Weekend

What a weekend....
From Putrajaya-Marang-Pasir Mas-Tasik Banding-Back to Putrajaya.

Whew..we had already go around halfway of Peninsular Malaysia last weekend. We had really enjoy ourselves there in Marang. My hubby with his brothers and also my sister spend their night out at the middle of the sea to catch squid.

'Mencandat sotong' is one of happening event if u r into fishing. This season April-June is the best time to catch squid. Kami bertolak dari Putrajaya dalam jam 9am that morning, then singgah jap at my frens's and my hubby aunts house, nak tengok baby kat Bentong dan Mempaga. Sampai kat umah Kak Elmi, just finished her confinement, kesian tengok dia, all alone watching 4 little brats. Includes new born Putri. Gosh, Putri is so cute.


"Sofea Raisha and Puteri Dania"

Kitaorg bertolak terus ke Marang dalam jam 12tgh, and singgah jap kat Kelulut beli keropok lekor...sedap..

Sampai kat Marang lebih kurang jam 5 lebih, by the time semua dah ready untuk turun ke laut. Luckily they manage to get bot pelancong this year. So the condition is quite good. Tapi mama tak de la pulak join sekali. Sebab kesian kat baby Sofea cari mama malam nanti kan.

So the following is the faces of Juara Joran 2010. Tapi sayangnya, separuh daripada mereka telah kecundang di pertengahan pelayaran akibat loya-loya, pening-pening dan muntah-muntah. tahniah kepada yang selamat bertahan dan mendapat hasil tangkapan pada malam tersebut. Akibat laut bergelora pada malam itu (tak bape sangat pun, penangan nasi kerabu mama nisha petang tu la...), pelayaran terpaksa dihentikan pada jam 1.30pagi.

Pasukan joran candat 2010 berjaya membawa pulang hasil angkapan sotong sebanyak 70++ ekor.

Juara Joran 2010 jatuh kepada Adik Pejal, berjaya mendapat tangkapan lebih kurang 20 ekor..