4D Scan Adik Sofea

Last weekend, upon reaching 28 weeks, mama and papa sudah reached panic mode. Langsung tak buat apa2 preparation untuk baby. Last year, rasa macam awal sangat, sekarang ni rasa macam ala2 lewat la pulak..bila tengok kawan ofis mama sorang ni dah masuk labor room...aiyak!

So kami pun start bukak balik baju2 lama kakak Sofea yang dah kena seal untuk sorting and washing. Sorting ni nak amik yang 3-6months punya baju...and also to sort pink and blue...tapi adakah???

Keyakinan tu belum lagi nak sort terus amik yang non-pink sahaja..hehe. So papa pun ajak mama right away untuk segera buat 4D Scan petang tu juga to ease our mind. Tapi tu la gatal tanak buat appointment awal2, contact Klinik Jameaton kat Taman Equinne, dah penuh dah appointment no more walk in patient. Ala keciwa la pulak mama, pastu terus google 3d4d scan malaysia, soonest appointment adalah pada 10 Jan kat Poli An-Nisa Seri Kembangan, pasrah je lah buat appointment daripada gigit jari.

Pastu dengan pasrahnya juga inform papa...nasib baik papa kasi suggestion bernas untuk buat 4D scan kat Klinik Sofea di Taman Utama Puchong. Lepas call, katanya tak perlu appointment, datang je bila2 suka. Yuran untuk 4D scan adalah sebanyak RM80. Ok la tu, paling murah yang pernah ku survey..tak yah appointment lak tu.

Alhamdulillah..checkup petang tu went well. Lupa pulak nak tanya nama doktor tu, nama Klinik Sofea tu adalah sempena nama anak doktor tu rupanya. Ibu doc sangat soft spoken, overall prosedur dalam 15-20 minit. Puas hati la dengan payment. Pusing kiri, pusing kanan nak dapatkan imej baby yang jelas. Tapi nampaknya macam baby malu2. Sepanjang scan petang tu baby asyik menguap or buka mulut je..tak sure la lapaq kot. Hehe. Apapun, ibu doc dah sahkan its a boy, so boleh la proceed dengan preparation all blue kami. ;) Lepas checkup doktor bagi cd rakaman baby skali untuk ditunjukkan kepada kakak baby yang tak dapat join sebab demam campak. Cian kakak Sofea.

Tengok tu sedap je dia menguap tu


 
XOXO,
Mama Ema

Popular Posts