Iftar 2010

Tahun ni, 1st time meraikan Ramadan Mubarak al-Kareem sekeluarga dengan my most precious my baby girl, Sofea Raisha. And it also means that mama and papa no longer available to celebrate Iftar anywhere else but home. Walaupun begitu, disebabkan jemputan kerja, vendor, dan rakan2...adakalanya tak dapat nak menolak. But mama always try to reach home the earliest I can to be with you my darling.

1st Iftar Outing with mama vendor, nasib baik just around the corner from the house, makanya sempat la mama nak cabut balik awal...so boleh la attend, thanks papa for giving the green light..2nd one, Iftar with the Prime Minister @ KLN, alhamdulillah everything went well except for the food served...which caused most of us having diarrhoea the next day. hmmm...wonder whether to join them again next year???
Mama and Aunty Nurul

Uncle Anuar and Uncle Zulhusni


2 fave bos mama, Pn Hamidah & Pn Wan



3rd Iftar thanks to uncle Anuar's vendor, we had such lovely food at Pullman Putrajaya...sedapnya mama makan kambing and beriyani kat sana..plus the beef satay..nyum..nyum...kali ni, papa join mama sekali..nasib baik nenek agree to take care of my precious. Kat Pullman Putrajaya tahun ni, the buffet nampaknya less menu than previous year..Papa cari air kelapa pun no longer available..dan yang paling tak tahannya malam tu, keadaan yang sangat panas, ada ke pasang spotlight betul2 depan muka orang nak makan...mmg tak sesuai, suasana yang ala2 outdoor yang memang dah panas tak dak angin, ditambah pulak dengan spotlight...wallawei..mcm kitaorg pulak yang kena salai dek spotlight tu..pls Pullman management you really have to take care of these things. Anyway thanks to ***  for inviting us to such a lovely Iftar that day.

Mama & friends

Papa pun ada sekali

Sayang mama ni pandai pulak merajuknya, malam tu agak2 bz la, sebab the whole family ada di rumah...termasuklah Tok sekali....bertuahnya Sofea, moyang Sofea pun datang jauh2 nak jumpa Sofea. Back to the merajuk story, malam tu Sofea mengamuk ngan kuatnya...tanak minum susu...pelik gak anak mama sorang ni..alhamdulillah the next day, perangai kembali normal...
Sofea dan kereta 1st Sofea...seksi, sebelum mandi pose dulu..
Muka sofea yang still ceria sebab tak tahu nak kena tinggal ngan mama dan papa

Today mama and papa again, scheduled to attend Iftar ICT at Equestrian Park. Harap2 everything went well too...dan this time around since nenek, tok wan, tok nek, uncle and aunties ada kat umah..mama will cabut awal again..sorry guys!

cheers,
ema XOXO

Popular Posts