Pages, Contacts, Travel

Tuesday, April 16, 2013

Putera Kedua Kami-Muhammad Syafi Raiqal

Alhamdulillah setelah overdue 5 hari..perjuangan setengah hari menahan sakit..akhirnya lahirlah Muhammad Syafi Raiqal.
Ya Allah..rasa macam tak percaya akhirnya tiba juga harinya mama dapat berjumpa dgn kamu Syafi. Macam tak percaya dah 9 bulan 5 hari kamu tinggal dlm perut mama..and thank you Allah for giving me the perfect gift for all the hussle struggle joy and tears dalam tempoh mengandungkan baby Syafi.
Syafi was born on the 8th of Apr 2013 at 1041am. Its Monday Morning. Semoga anak mama ni menjadi seorang yg bersemangat utk bekerja nanti. Sebab awal isnin dah lahir. Anak mama ni dalam labor room lagi dah berak kencing..alhamdulillah. kesian papa..awal2 lagi dah dpt job. 
2nd day doc detect ada early jaundice at level 132. So kena tido under the ray lite. Petangnye mama dah bole discaj..kamu pulak detained kat nicu. Sedihnya mama balik rumah tanpa kamu. Tapi lega sebab mama dapat jumpa kakak Sofea.
3rd day mama n papa ke nicu to meet and bf u. Doc kata bacaan dah ok tapi still kena monitor 24hours. So doc transfer ke wad presint8 so mama pun bole stay dgn syafi.
Malamnya stay berduaan la dgn syafi. Syafi menangis all nite..tapi lepas kena bedung dgn nurse kul 4am..terus je tido ke pagi..malam tu mama agak nerves part salin pampers. 1st time mama menguruskan anak lelaki.
Pagi esoknya doc dtg check..alhamdulillah dah bole discaj. So petangnya yeay..dah bole jumpa kakak sofea.
Hari ke 4 baru Syafi dapat balik ke teratak mama papa. Dah balik rumah nenek dan papa la totally uruskan syafi. Mama kasi nenen je. Syafi mmg kuat menyusu. Tapi takpela supaya syafi cepat2 besar..tak tido pun takpela mama.
Hari ke 5 baru syafi jumpa dgn tokwan. Pusat Syafi luruh pada hari ke6. Alhamdulillah genap hari ke7, mama dan papa dah finalise dah nama kamu, Muhammad Syafi Raiqal.
Begitula cerita Syafi seminggu di muka dunia ini. Everyday different attitude. Mama doaka agar anak lelaki mama ni dapat membesar dengan sihat, cerdik dan cerdas. Insyaallah.
Xoxo,
Mama ema feeling much2 better at day 10.