Panasonic AirCond

Diam tak diam dah almost 4 tahun aircond ni dah berkhidmat kat rumah kami. Kami bersama aircond ni lebih daripada usia Sofea lahir..tapi sebaya la kalau dikira starting Sofea dalam perut.

Bukan nak puji lebih2..tapi kira puas hati sampai sekarang ni. Dah ikut kami pindah 2 kali..performance still sama. Banyak betul berjasa.

Air cond ni jenama Panasonic model R410A. Inverter siap ada Eco Patrol, mcm ionizer..1.0Hp. Kami guna dalam bilik tidur, sejuk mmg puas hati. Harga 1k++..dah tak ingat exact price..dibeli di Sen Heng. Ada 5 tahun waranti. So far mmg tak pernah langsung lagi guna waranti..sbb mmg tak buat hal. Tapi hubby saya mmg rajin cuci filter la. Kalau banyak sgt habuk tak sejuk la nanti.

Aircond ni macam ada magic tau kekadang. Kalau tuan dia tengah panas gile atau tengah marah..lampu dia akan bertukar kaler merah. Kalau tuan dia dah cool..lampu automatik tukar oren pastu biru. Tu memang kira dah betul2 cool la tu. Haha. Anyway my review for this type of aircond mmg sgt recommended la buat yang sedang mencari aircond. Bukan la nak kata ni yg terbaik..sbb kalau check kat Sen Heng still banyak report pasal aircond brand panasonic. Yang bagusnya kilang dia kat Malaysia..so apa2 hal senang cari spare part nanti. Tapi nak runsing ape..kan dah bayar kat Sen Heng tadi extended 5 year warranty.. So just used and enjoy je la.

Mama ema dah bosan at 40weeks.

Popular Posts