Working Mother and Sick Child

"Every Mother is a Working Mother"..

Phew...bilamana anak sakit dan terdapat keperluan kerja mendesak...memang sangat hebat dan berat cabaran. Tapi apakan daya terpaksa ku tempuhi kedua-duanya. Cuma harapannya orang di sekeliling memahami dan terus bagi sokongan dan kekuatan untuk diriku terus tegar hadapi semua.

Alhamdulillah, persekitaran kerja sekarang masih boleh handle dan alhamdulillah orang di sekeliling memahami dan amat supportive. Tapi tak tahu la kan behind the scene apa pulak ceritanya. Apapun aku sentiasa berdoa agar semuanya baik2 belaka, buat diriku, keluargaku dan juga sahabatku semua.

Susahnya hidup jauh dari keluarga, mak dan abah, adik2 semua. Huhu, sedih pulak rasanya hidup kat perantauan ni...saat2 perlukan ahli keluarga yang lain tak de sape kat sini..huhu. Tapi takpe, aja aja fighting!

Little girl of mine dah banyak hari demam, kali ni batuk, selsema, muntah semua ada..full package. Bulan ni je dah 2 kali buat blood test. Kesian pulak si kecil ni, tapi apakan daya untuk kepastian. Lagi satu semenjak, dua menjak...attitude si kecil ni dah semakin berubah...Hmmm..kadang2 terfikir aku kurang bg perhatian ke kat anak kecil aku ni...?huhu...kadang2 tu, i just stood and told myself I cant handle this anymore! Nasib baik la, chemi ni penyabar orangnya, tapi kekadang tu kesabaran tu bagaikan telur di hujung tanduk.

Ada sekali tu, memang si kecil Sofea ni pernah buat kami panik...bilamana nangis tak henti2, muntah tak henti2..tapi malamnya tu ok pulak...hmm...ntahlah kan..apa ye yang orang lain buat kalau ada kalanya memang fikiran tu buntu dan tak dapat nak buat apa2 lagi. Kalau aku habis2 nangis skali la kot.
Stress betul...

Ema :(

Popular Posts