Pages, Contacts, Travel

Monday, June 13, 2011

Family Day @ Sunway Lagoon

Thanks to E-Mas sebab dah bawa kami semua berFamily Day di Sunway Lagoon. Dah lama tak pegi Sunway Lagoon, rasanya last pegi time sekolah rendah kot. haha...so ingat2 lupa je apa yang ada kat dalam sana tu.

Actually sepatutnya kami pergi berlima, including my brother and sister. Sebab kat Kedah nun, dah start sekolah keesokan harinya, maka sekatan telah berlaku. Untuk memastikan tiada pembaziran tiket, dengan senang hatinya kami offer to beloved pakcik and makcik untuk turut serta..tapi khalish dan khalash kena beli extra tiket la.

Untuk yang berminat nak pi Sunway Lagoon, harga tiket untuk 3 Park adalah RM80-Dewasa, RM65-Kanak2. Tapi kan kalau beli online lagi murah tau - Dewasa-RM60, Kanak2-RM48. So beli online je. Lagi satu 3 Parks ni cover Water Park, Amusement Park & Wildlife Park. Ni pun tak larat nak main dah. Tapi kalau ada yang nak cuba aksi extreme kat sana...kena la beli yang 5 parks. Harga semua boleh refer kat page ticketing.

Lagi satu, sesiapa yang nak masuk Sunway Lagoon, no outside foods and drinks, wokeh. Memang ada checking kat depan gate masuk siap check sampai dalam beg. Tapi kalau korang ni pandai bab hide and seek ni...silakan. Sebabnya kat dalam tu, the food prices, Masyaallah...mcm ala2 berada di US gitu takpun kat Europe. Mahal.

p/s: Baby food supplies dibenarkan masuk. Jangan risau.

Seterusnya layan je lah..

Muka 'nape tak mandi lagi ni?'

Senam robik dulu warming up

Sofea and mama ready to terjun

Sofea tengah membiasakan diri

yeah, berteduh dulu

Papa semangat

ok, masuk sini dulu ye..

Sofea ngan abg khalash

lidya and nasrul - so long and goodbye (he is leaving e-mas oledi)

Sofea and airyn

Sofea practice swimming

Rehat dulu

Moving on to 2nd pool

Makan icecream half asleep-mcm ni la rupanya

Ingatkan nak tido, sambung mandi lagi

mmmm...best, panas2 dapat main air

Hepi papa

Finally

Papa berjimba atas Pirate's Revenge

Mr Stripey - Lagi besar dari kat zoo negara

Still moody baru bangun tido

Sofea bad mood lagi, mama masih teruskan usaha

tu la rupenya hairless guinea pig-dlm cermin yaw..

Ok, best dapat tgk bird

Actually experience kat sunway lagoon ni mmg best la..sebabnya ada water park, wildlife park, amusement park...wah mmg best la. Nak, nak pulak ni 1st time kami bawak Sofea ke water park. Mandi sampai tertido lah..Tapi kalau pi ramai2 lagi best kot. I mean kalau ada adik-adik, abg semua la...memang enjoylah..kena plan masa betul2 nak main yang mana dulu. Sebab tempatnya luas sangat, dan rasanya memang berbaloi la dgn harga tiket tu. Tapi kena main sepenuh jiwa dan raga la. Takat masuk, tengok orang main je, buat pe kan...?hehe. Berbaloikan wang ringgit anda-lebih kurang gitulah bunyinya.

P/s: Teringat zaman dulu, dengan Rizal kat sunway lagoon, boleh pulak dia naik apa benda tu yang pusing 360' tu, dah duduk, boleh pulak dia lari keluar..harap2 zaman besar2 ni dah ok la dik ye...;)

Cheers,

Ema