Pages, Contacts, Travel

Friday, June 17, 2011

Geram! Geram! Geram!

Kenapa lah ada orang kat dunia ni yang kreatif sangat. Dan yang paling penting tahu cara nak meluahkan kreatif tersebut dan juga tahu nak menghargai hasil kerja mereka tu. I am so envy of these peoples...tak tahu nak cakap apa memang geram! geram! geram!

Ikutkan hati nak sangat buat, tapi anjakan paradigma tu belum ada. Sangat tabik la, all these creative and know how to be creative and yet their time spend. Actually my mum is one of these person. Kadang2 rasa macam kerja diaorang tu macam buang masa je kan..actually the outcome and the most important thing is the satisfaction when something done and is just right there before your eyes...demmm...bila la agaknya my turn ni.

Upon blogwalking, terjumpa satu blog ni...sekali lagi geram! geram! geram!..she is really dem talented and soooo creative. berbunga-bunga hati tengok blog kakak ni.Antara contoh2 kretifnya:

Sebelum

Selepas

Sebelum

Selepas

Semua benda dalam rumah customize
Best kan jadi orang kreatif ni, and have the guts to produce them. Menanges tengok.... :(

Sebelum lupa, kalau nak tengok lebih banyak lagi, dan mencuba free tutorial dalam tu pi la kat blog Make It and Love It. Tapi nanti kalau cuba jangan la lupa share ok. Boleh tarik semangat sikit.

mmm..hajat di hati nak post collection hasil kerja tangan my mum. Nanti la kalau berkesempatan boleh share and memorialize it here.

Cheers,
Ema