49 Days

Sejak2 upgrade Astro Beyond ni, bertambah lagi addiction nak tengok drama Korean. Wah, tringat zaman universiti dulu, gile betul tengok drama Korea back to back. Tak tido satu malam pun sanggup. haha. Tapi zaman sekarang ni, ok lah tu, twice a week, tapi yang sangapnya kena tunggu la dan make sure time cerita tu ada kat umah.

Sekarang ni tengah layan cerita 49 Days
Comel2 betul Korean ni. Jalan ceritanya pun menyentuh jiwa. Sinopsisnya lebih kurang ginilah:

Seorang gadis ni koma akibat accident. Tapi akan diberikan peluang kedua untuk hidup sekiranya dia dapat bagi 3 orang selain ahli keluarga dia sendiri menangis untuk dia. Jadi untuk merealisasikan peluang tersebut, dia telah pinjam jasad seorang lagi gadis yang murung ni yang boleh bercakap dengan rohnya.

Jumlah episod: 20.
Setiap Isnin dan Selasa: 9.00 malam

Channel One HD

Cheers,
Ema

Popular Posts