Sex and The City

Can u imagine..after dah berapa lama screened, dah nak masuk HBO dah baru berkesempatan nak sambung tgk Sex and The City 2.
Sex and The City II
Sebenarnya I am no big fan of this tv series...as the tittle pun a bit oo--oooh..kan. Hmm...tapi dah zaman2 wanita ni, berdetik pulak nak tgk starting from the 1st movie. Memang sgt the best..even dah masuk HBO, tengok berulang-ulang kali pun I am still ok. Actually the story line and also...their dresses and style..tak boring la tengok. Menaikkan semangat untuk berfesyen...walaupun sibuk dengan anak, married life...we still have to push ourself...to be a bit fashinist. (ye ke jargon ni?)
Sex and The City The Movie
Tapi untuk the 2nd movie, I am a bit frustrated. Story line a bit boring. Menceritakan married life Carrie and Big...but, betul ke married life ni boring...?Up to u to answer them. its really about give and take.
Carrie and Big- Before Married

Carrie and Big- After Married
 Babak Samantha yang kegersangan pun banyak diketengahkan. Somehow, i dunno why, watak Charlotte, yang really sweet dalam the 1st movie..dah jadi totally different...dan a bit disturbing.
Charlotte and Rose = Gosip+Baby+Baking

Tak pasti samada the role berubah, or the real 'Charlotte' tak berjaya menjiwai watak...wah emosional sungguh pengkritik ni.

Expectation yang begitu tinggi jatuh merudum betul, lepas tgk the 2nd movie sequel. Mr. hubby terus dalam dengkuran..tak macam yang 1st one, dia pun join sekali tengok. Tapi yang bestnya, 2nd movie menceritakan the luxury life of Arabic Muslims. Banyak its define Muslims women world dalam tu. Mungkin jugaklah ada sponsorship from arabian behind the scenes...who knows..kan?

Popular Posts