Minor Surgery Wisdom Tooth

Sebenarnya dari zaman sekolah lagi memang allergik dengan dentist. Normal la kot, bila google around bukan aku je yang trauma, ramai lagi kot orang yang trauma bila bab dental and dentist.

Dah capai usia 30 tahun ni, kesedaran makin tinggi nak jaga gigi. Sebab dah tak boleh nak tahan sakit. 
Semalam pi jumpa dentist nak setelkan gigi yang last sekali. Rupanya doktor kata memang nak kena operate. Lagi tak keluarkan gigi yang hujung tu, memang akan effect gigi geraham yang di depan.

Ya Allah takutnya. Semalam juga ada buat prosedur cabut gigi tunggul, gigi yang dah patah. Alhamdulillah, kali ni walaupun buat di KK P9, prosedur alhamdulillah tak sakit mana pun. Actually ni 2nd time dapat treatment di KKP9, same doktor. Alhamduliilah, bius, tampal, cabut..tak sakit mana pun. Ngilu-ngilu sikit je. Doktor pun kata jangan takut relaks je.


Tapi bab operation memang kena buat di Hospital Putrajaya. So dia dah bagi surat refer dah ni. fuh..serius takut ni. Tadi google around, ramai yang dah experienced di Hospital Putrajaya, katanya waktu prosedur memang tak sakit mana pun. In fact tak rasa langsung, sebab bius pun ok. Cuma sengsaranya selepas pembedahan. Nak kena jaga betul-betul. Tak boleh berkumur. Doktor akan bagi mc selepas operation. Tapi tak pasti berapa hari.

"Ya Allah lindungilah hambamu daripada kesakitan yang tak tertanggung."

XOXO,
ema

Popular Posts