Treasure Hunt ERL

Last week..tetiba mr husband invite join group treasure hunt beliau. Wah..boleh ke my condition ni join in??

Tapi mr hubby cakap..dok dlm keta je..sebabnye treasure hunt ni bermula dr ofisnya ke melaka..wah..excited la. Dapat berjalan sambil mencari harta karun. So sebab sekereta 4 org..maka turut serta sekali adalah bos beliau dan ofismate.

Mulanya mcm nak tggal kakak sofea dgn bbsitter..but suddenly mr hubby ckp mcm tak meriah pulak sofea takde..so bertambah lah ahli kumpulan kami.

Overall ada 8 stop. Bermula di nilai 3 sampailah ke mitc melaka. Stop yg ke 6..stop yg mana kami kena drop harta karun kami d rumah anak yatim Payasum. Yg bestnya treasure hunt ni adalah berkonsepkan brg dapur. So setelah penat perah otak berfikir dapatlah kami bawang besar, putih, minyak masak, gula, garam..semua harta2 ni perlu diserahkan ke rumah anak yatim di Payasum. So plus point lagi dapat dlm program ni..berjalan,hunting sambil menderma! Alhamdulillah.

Tapi kat Payasum ni agak sunyi sepi masa kami sampai..rupanya semua anak yatim balik ke rumah waris msg2 sbb cuti sekolah..so tak dpt la beramah mesra.

Seronoknya lagi treasure hunt kali ni 90% soalan dapat kami selesaikan..woohoo.. tapi walaupun bnyk yg betul..still kami dpt 6th place dr 47 group.

Since ceo erl ckp its going to b annual program..insyaallah next year nak join lagi..harap2 boleh dpt better number.

Anyway, thx ye papa ajak mama join sekali..i really had fun..sampai tak dpt berkata-kata kepenatan petang tu.

Popular Posts