Pages, Contacts, Travel

Thursday, April 21, 2011

Rojak Tonggek & Roti Garing

Tonggek bukan sebarang tonggek...tonggek ada pasai punya. Rojak kat Pantai Bersih ni mmg famous la kalau kat area sini...Dah lama dah ada kat situ, cumanya tak ramai kot yang tahu..entah la. Tappi kuah rojak memang marvelous..4 thumbs up!huhu..

Beraneka buah yang dicucuk pada lidi sate

1 Rojak Pedas, 1 Rojak Manis
Kecur air liur beb, still, petang ni nak cari tomato ceri la celup2 dalam kuah rojak..The taste, mmg superb!

Lagi satu cerita roti garing, kat umah my parents, dah jadi salah satu menu wajib la roti canai. Tapi aku ni kureng sikit roti canai mamak...so aku lebih prefer roti canai melayu, dah tekak Melayu kan..mcm ni lah. So my dear bro, ajak pi brekpes kat kedai pakcik ni, kat area Keladi, Kulim. Katanya roti kat situ garing, tak boleh tapau, kena dine in, baru terasa keranguppannya.
Roti Garing + Kuah = Roti banjir

Model Teh Tarik
So the result is memang rasanya lain dari yang lain. Boleh pi makan lagi. Tapi tak boleh challenge dengan roti garing yang kami makan kat Hatyai.

XOXO,
ema