Pages, Contacts, Travel

Sunday, February 20, 2011

Jalan2 Picnic

Dah lama tak picnic...eversince kahwin ni, rasanya tak penah lagi picnic...i mean mandi sungai or waterfall. BAru bersungut ngan en Hubby nak pi picnic...rasa cam nak berendam..haha. Tup2...tanpa dirancang kami sekeluarga dengan adik ipar ke Hulu Yam last Maulidur Rasul, bercanda ria kat sana.

Sofea happy dapat main air

yea....!

Muka org bahagia dapat pi picnic


Sofea: Thanks ye semua bawak sofea picnic..nanti kita dtg lagi k.

Hulu Yam ni kawasannya berbukit...Biasala kan kalau tempat Air terjun tu mesti la kawasan berbukit. Menurut my hubby yang biasa ke sana zaman muda2 dolu..huhu...Spot kat atas sekali mmg best la mandi, air deras..tapi banyak batu la...dan lagi satu mmg adventure..sebab kena turun tangga yang agak tinggi..Memandangkan kitaorang ni takde la cari adventure sangat, so we decided lepak kat tengah2 punya spot..landai je...ok lah kan takat nak lepas gian mandi sungai..

Kat sini memang ramai tak macam kalau aku pi mandi ayer putih junjung nun..or sedim. Hmmm..balik ni rasanya nak ajak lagi lah pi picnic..best gak hangout ramai2 ni mandi air terjun.

On the way balik tu kami singgah jap tengok Tasik on the way pegi/balik ada empangan kat situ. Kat sini rupanya hot spot orang yang suka memancing. Ramai gak la kat situ, walaupun panas terik..anyway, sangat tenang berada di situ..So sesiapa yang nak cari ilham or ketenangan..boleh lah lepak kat situ.




Us:Pelok2 Papa

XOXO,
Mama Sofea