Pages, Contacts, Travel

Tuesday, June 17, 2014

PVR Astro RM50


Hari ini nak share kisah kami dengan PVR. Especially me, bila dah ada dua orang anak masa dengan tv adalah amat terhad. Cumanya recently bila berjauhan dengan anak2 suddenly TV adalah satu harta yang penting di rumah.

Selalunya terkejar2 balik nak tengok cerita yang memang saya follow. Malam-malam tak payah keluar pi mana-mana, nak tengok perkembangan episod yang latest. Memang astro ada ulangan tapi tak kena timing la kan.

Tapi baru-baru ini bila dapat offer PVR dengan one time cost RM50. Apa salahnya kan? Dapat dekoder yang baru dapat rekod cerita. Wowee.

So memang rekod siap-siap la cerita yang ada, especially yang bersiri.

Tapi ada juga la cerita yang tak dapat direkod. Ada sekali pernah cuba rekod cerita yang dibeli dalam Astro First. Dalam tempoh masa tu, memang boleh view, tapi lepas habis tempoh masa yang diberikan, yang direkod pun tak dapat tengok. Huhu.

Tapi okla, eversince takde la ketinggalan cerita-cerita yang kita set nak tengok. Takdela rasa membazir sangat bayar astro, sebab still dapat tengok cerita yang terlepas. Boleh ulang-ulang lagi.

Rupa Dekoder PVR yang baru


XOXO,
Ema