Pages, Contacts, Travel

Wednesday, March 12, 2014

One Sweet Word

This soap drama has left me such a great impact. Banyak betul pengajaran yg i did gain from it.
Kadang2 rasa org korea ni pun macam malaysia la. Camner they life can b same with us here...but come to think of it..we r human. we are just the same regardless where you r from.



Cerita ni mengisahkan 2 couple suami isteri. Well the story banyak kisahkan perjalanan kehidupan suami isteri. Terbahagi kepada beberapa stages..level bercinta, kahwin, jadi mummy n daddy, saat kesetiaan diuji, saat hubungan suami isteri diuji, n last stages old parents dealing karenah anak2 yg dah besar, dah ada anak2, sisterhood rival. Memang macam2 kan. Best sgt tgk parent diaorg yg sgt sporting..always support anak2 especially time diaorg susah.

Ye la..kehidupan kita ni sekali je kan...being our parent pun pengalaman tu datang sekali je kan. Apa kata kita lakarkan kenangan yang kita lalui ini semanis manisnya. Regardless of anything. Ego pls letak tepi. Walaupun kita rasa yg kita ni banyak pengalaman..tapi apa yg org lbh muda dr kita lalui itu pengalaman yg lain..bukan momen kita..kita should respect that...support them endlessly.

Ya allah, tgk cerita ni banyak kali nangis. Sebab really remind me of mak dan abah. Ye la..diaorg tak habis2 risaukan kita ni dari kecil sampai besar. Cuma kadang2 kita ni sebagai anak2 tak dapat nak fulfill semua kehendak mereka kan. Feels that we r failing..huhu.

Org yg paling malang adalah org yg apabila dia rebah tiada siapa bantu dia bangun. Itulah peranan pasangan kita suami/isteri untuk bantu sesama sendiri apabila pasangan kita rebah. 

Kita perlu hargai moment2 apabila kita bersama walaupun itu adalah perkara kecil. Seperti makan bersama di rumah, minum teh bersama keluarga. Itu adalah momen yang lebih membahagiakan daripada kita bersusahpayah mencipta moment istimewa di luar. Hargai la apa yg kita lalui bersama insan tersayang walaupun hanya minum teh bersama-sama.

Yes, sometime is so true. Kita penat2 ke shopping mall dgn husband dan anak2. Balik rumah dah letih..kelepet sama2. 

Tapi kalau we just cuddle together at home...thats what i did a lot now..sebab most all the time i m so alone :(
Sape pencinta korean..family type. Tolonglah tgk cerita ni. Best sgt. Abah siap cakap citer ni dpt award. Tapi rasanya abah tak layan sgt citer ni..ada sbb2 tertentu kot..haha.

One sweet word.