Musim Shopping Online

Sejak bergelar ibu beranak dua ni kan..memang bz je memanjang. Pantang masa terluang mesti nak rehat dan tido. Huhu.
Ni curi masa berblog jap while taking care baby MSR yang warded dah 20 hari.

Back to one of the story yg memang dah lama nak blog about. Eversince Bb MSR was born..mama depa ni mmg rajin la dok tele shop. Browsing2 n marking2. Ok shopping online ni bagusnya we can enjoy our sweet time. Tgh malam pun bole asal internet ok. Kalau rajins bole survey banyak tempat nak cari harga ok dan memenuhi selera. Haha. And bole planning la. Kalau kat shopping mall ada je la brg2 tambahan kan. Pastu takyah kalut2 dengan anak. Anak tidoq kita soping la. Hihi.

Tapi kan yang bahayanya ni mcm addicted tau nak receive barang. Best gile menanti dan tak sabaq nak try n guna hasil shopping online ni. Hehe.

Actually dulu tak baper gemar sangat online shopping ni..sebab kenkadang barang kurang berkualiti. Tapi sekarang dah ramai usahawan internet..barang memang tiptop la.so kena pandai survey kalau mmg ramai customer dia tu..mesti la brg tu mmg ok kan. Sekarang ni macam2 la barang online..baju, kasut, makanan pun boleh beli online. Nak beli kereta pun bole online. Tapi waspada ye..jangan sampai ditipu dan tertipu dah le k. So far sepanjang online shop ni tak pernah la tak dapat barang tu..alhamdulillah. i try to limit kan harga barang yg nak beli online ni..so incase nasib kurang baik takde la damage sangat kan. 

Oo..satu lagi nak share pasal cuci gambar online. Ada satu online shop ni..eoe. nanti google je la. Bole cuci gambar secara online. Senang sangat. Upload pun mudah. Just pick the sizes. Baru ni cuci gambar anak2 banyak2 nak simpan dalam album dan hantar kat majalah pa&ma. 

Popular Posts