Pages, Contacts, Travel

Sunday, July 14, 2013

Set bersalin Tanamera Post Review

Allhamdulillah..42 days oledi. Cepatnya masa berjalan. Tup tap..dah nak naik kerja pulak nanti..huhu.
Mula2 terfikir do i really need to write this review. So far yang saya baca review tanamera mesti berjaya turunkan berat badan. Caya atau tak..berat lepas bersalin sampai hari ni maintain..haha. so kena la cari plan b. Tapi i am still going to write apa yg dah berlaku antara aku dan tanamera dlm tempoh 40 hari.
__________________________

Ni kira sambungan setelah melahirkan Syafi 3 bulan yang lepas. Overall menggunakan set bersalin tanamera sangatlah mudah. Everything is there tinggal nak guna je lagi. Alhamdulillah semasa berpantang mr hubby banyak membantu dan support menggunakan semua barang-barang dalam kotak tanamera itu.

Walaupun pada mulanya rasa macam barangan dalam set tu macam tak cukup..believe me its more than enough. Sampai hari ni still ada a few sachets yang tak habis dan scrub yang langsung tak guna lagi. Mandian herba habis licin, sabun pun habis. Sampai 40++ days berpantang berjaya gunakan set tanamera. Sangat mudah. Semuanya dalam bentuk sachet, perlu rendam/masak sekejap before guna.

Tapi yang a bit frustrating berat ni tak mudahnya nak turun. Tapi apa pun dapat maintain balik pun kira alhamdulillah. Bersyukur sangat. Kali ni bersalin anak kedua pun, banyak hal yang dipermudahkan. Luka bersalin baik cepat. Alhamdulillah.

XOXO,
Mama Ema already back at work
Balance tanamera yang tak sempat habiskan