Ramadan 2010

Alhamdulillah, panjang lagi umur untuk menikmati Ramadan Al Mubarak 2010. Dan double and triple celebration actually, I get to celebrate this year with my two love, my beloved husband and also my princess.

Pagi ini merupakan sahur yang pertama, Alhamdulillah semua berjalan lancar. Sofea Raisha pun dah habis mama dan papa bersahur, baru la Sofea bangun dari tidur. Pagi ni masak sambal tumis ikan selar. Simple once dan membuka selera pagi2.

Semalam before balik umah, sempat singgah pasar tani Putrajaya. Masya Allah punya la ramai yang mengunjungi pasar. Nak berpuasa la katakan, semua pun nak kena masak, selera pun besar, ada jugak yang memang dah ada lauk wajib untuk bersahur. Sofea macam happy je semalam, dapat jalan2 teman mama beli ikan dan sotong.

Hari ni 1st day buka puasa, still dont know what to happen. But the thing is nanti, akan berbuka dengan family my auntie...and the venue is my house.jeng..jeng.. dah la kerja hari ni. sempat ke ni? Rasanya Pasar Ramadan Putrajaya la ni jadi tempat pilihan petang ni.

Apa pun so happy dapat berbuka ramai2 nanti. Ada juga yang boleh jaga Sofea.hehe. And the most important thing gak nanti, kena kenyangkan dulu Sofea sebelum apa2 pun nanti.

Harapan Ramadan tahun ni, dapat meluangkan masa sebanyak mungkin untuk family dan membuat amal ibadat. Amin...

Popular Posts