Bila Anak2 Sakit

Dulu anak je..selepas lahirnya baby MSR jadile anak2. Syukur ke hadrat ilahi dah ada sepasang anak dah pun..mmg bila dah bertambah bilangan anak ni..banyak benda nak kena prepare especially fizikal dan mental.
Dah bilamana ibu kepada anak2 ini berkarier..maka lebih banyak contingency planning nak kena buat. Lately ni mama anak2 ini mmg sangat dan terlalu serabut. Sampai ada masanya blur sekejap. Huish..never in my life came across this. Eversince me got 2 children..sorry baby MSR. Hidupku ini memangnkelam kabut dibuatnya.
Cepat sangat breakdown..lately pulak banyak pulak perkara yang tak dijangka terjadi..lagi2 la.
Besala ye..eversince ada sorang anak lagi..bila sakit mama pasti meroyan. Lagila bila dua dua anak sakit. Sangatla breakdown.
Dah 4 hari syafi wheezing..tapi malas la nak bawa klinik sbb rs mcm bole handle. Sampaila hari ke4. Kesian sgt tgk syafi..bawakla pi klinik maria for a neb. Rupanya doc diagnosed that baby syafi bernafas laju sgt tak normal. After a neb pun lung masih tak clear. So doc referkan ke ED Putrajaya.
Supposed paginya tu kerja..dah letak barang punch kad semua dah. Tapi decide nak pi hantaq sendiri syafi n singgah klinik. Tak sangka camni lak jadinya. Huhu. Terpaksa minta member opis-anty nurul hantarkan kami ke spital n temankan kakak yaya. Papa pulak the same morning ada interview n patutnya nak pi kursus 4 hari kat janda baik. Ya Allah dugaan sungguh. Buntu fikiran jap. Stress oo.. syafi sampai kat ED dah 4 kali neb still tak ok. Sampai 2pm doc inform perlu admit for hourly neb. Cian baby mama. Yang baby sorang lagi lak kakak yaya dah menangis2 tanak pi rumah mengasuh.
Dah le spital budak2 tak bole nk masuk. Mcm2..
Malamnya kak yaya pulak demam. Perfect!
So far dah nak masuk hari 3. Syafi is still on hourly neb. Sofea still demam. Ofis pulak banyak meeting event jamuan raya. N paling best no one willing to jaga sofea while papa nak ke spital. Sedey gile rite now. Hanya dapat berdoa kepada Allah Swt for the best thing untuk kami sekeluarga amin.
Mama ema melayan serabut hati dan perasaan..

Popular Posts