Pages, Contacts, Travel

Monday, January 13, 2014

Secret life of walter mitty

Such an inspirational story about an average man who became a traveller.


Kami hubby n wife mmg peminat ben stiller n adam sandler..kalau ada cite diaorang..mesti tak pk panjang punya terus je nak tgk. Semua cite diaorg ni mmg kena la dgn jiwa kami.

Ok..nak cite padal walter mitty ni..dia ni mmg average person yg tak penah p travel..hidup dia dgn kerja dan goal hidup adalah utk mama dia. Wah..mmg jeles dgn mak dia sebab ada anak yg ada so much love for his mother.

Dia juga ada minat dgn sorang ofismate dia ni tp tak berani nak cakap. Yg secret life ni sebabnya walter mitty ni kuat sangat berangan.. berangan2 dia ni la yg lawak betul dlm cite ni. Sampai la satu hari ni dia tepaksa cari sorang photographer yg mmg travel ke tempat yg jarang2 org pi sebab nak cari satu gambar yg hilang. Lupa pula nak story si walter mitty ni adalah negative developer..tukang cuci gambar utk magazine life. 

Part yang agak best bila WM ni travel ke greenland, wowee truly amazed dengan tempat tu. Katanya population kat situ cuma 20 orang. tu tak sure la betul ke tidak. Takde la check pulak. Tapi lokasi penggambaran citer ni adalah truly amazing.

Ok, geez of it, walaupun kita ni besa2 je dont b afraid to live your dream. Walaupun kita live in normal life..struggling to make a living..but have a life. Pi travel tempat org tak pi. Bole ke?? Tepuk dada tanya selera la kan. Yg penting live your dream!

some quote from the movie:
Sean O'Connell: Beautiful things don't ask for attention.  

Walter Mitty: To see the world, things dangerous to come to, to see behind walls, draw closer, to find each other, and to feel. That is the purpose of life. 

Cheryl: Life is about courage and going into the unknown. 

Xoxo,
Ema