Mama jangan marah Sofea lagi ye..

Lately ni, maybe disebabkan hormon pregnancy, tahap kesabaran always at peak. Mood memang selalu up and down, cepat sangat merajuk dan tempered lebih2 lagi bila insan yang disayangi tak berapa nak mengendahkan kata-kata ibu mengandung kedua kalinya ini..

Mungkin disebabkan hormon pregnancy juga, insan disayangi di sekeliling pun terkena gak tempias..bila kengkadangnya saja2 je perkara kecil dibesar2kan.

Soon to be kakak Sofea pun ada kengkadangnya perangai bebai...dan she keep ignoring all the things i keep on telling her. Tak tahu la pasal apa, tapi mungkin leka sangat la tu dengan kartun2 di YouTube, sampai tak dengar cakap mama dan papa.

Bila dah kena bebel2..pandai pula buat muka sebek..sedih pulak la mama nengok. Dah cool down semua orang..maka Sofea pun pujuk mama..."Mama jangan marah Sofea lagi ye.." Hati mana la yang tak cair dengar..budak 2++ tahun pun tahu tak best kena marah dan buat mama dia marah.

Sebenarnya mama bukan sengaja2 nak marah Sofea pun, tapi kalau tak mama marah dari sekarang, mama takut satu hari nanti Sofea pun dah tak feel apa2 bila kena marah dengan mama dan buat salah dengan mama. Semua ni bekalan buat Sofea untuk membesar jadi anak yang baik. Insyaallah. Mama sayangkan Sofea dan papa.

Love,
Mama

Popular Posts