Pages, Contacts, Travel

Friday, June 11, 2010

Accompanying Sofea @ Hospital

Kesian baby mama. Akhirnya kena admitted ward. Sofea start demam since last Saturday 5 Jun. Malam tu panas je badan..esoknya bawak ke klinik...dan start medication. 2 Hari mama on leave, taking care of Sofea..the 4th day, demam dah Ok...So little Sofea kena la pi skolah...half day je, since papa pun half day on that day.

Malam tu, demam Sofea dtg balik...and this time, Sofea batuk teruk...dan muntah2...I Suspected kahak kat dala. Risau, sebab kahak ni la puncanya baby asthma.

The next day, pegi lagi klinik and this time minta dr refer paed. Sofea was referred to Dr Mahani at KPJ Kajang. Tak dapat nak comment banyak..1st time dgn dia.

Sofea was dripped, sebab tak menyusu the whole night, kencing pun kurang. ALhamdulillah lepas, half a bottle punya drip, demam dah beransur hilang....pampers pun dah filled with bahan kumuh Sofea.

1st time ever, Sofea kena amik gas. The gas is to clear up her lung...Paru2 Sofea tertutup sebab banyak kahak. Thats make her uncomfortable to breath and nasal blockage. Alhamdulillah, lepas amik gas...Sofea dah start menyusu dan dapat tido...anak mama ni kan kuat tido..kesian Sofea.

This morning 2nd time Sofea pegi Fisio. tepuk kiri, tepuk kanan, tepuk belakang..and suction through her nose and mouth..memang nampak seksa...Sofea nangis, tapi kekadang senyap je. Mungkin rasa lega, hingus dan kahak dah kena sedut keluar.

Sofea is still sleeping. Qhada tidur rasanya anak mama ni...lama betul dia tido..mama je pulak yang tak boleh nak tido, walapun sebenarnya mmg dah keletihan..sebab tido tak cukup dan tak betul.Plus pulak, angin senggugut dah tiba. Lega hati mama. Sori ye papa, have to cope with angin mama 2 minggu ni.hehe.

Love Papa and Sofea....XOXO