Dah lama tak Update Blog

ooo...feel ages, dah bersawang dah blog ni, sebab tak sempat2 nak update.
Dah nak jadi mummy pulak sekarang ni..

For dear readers, minggu ni mummy dah masuk minggu ke-30 dah.
Kalau dalam bulan dah masuk 7 bulan pun.

so starting this month, mummy kena pi checkup twice a month, penat la mummy camni.
sebab kena pi klinik kesihatan dan hospital putrajaya nak jumpa specialist O&G.
So kalau kira, 4 kali mummy kena ulang alik checkup every month.

Buat pengetahuan, mummy checkup kat Klinik Kesihatan Putrajaya, masa 2nd month pregnant, dah confirmed ngan klinik swasta terus2 pi Klinik Kesihatan buat buku merah. Bukan apa pi cepat2, sebab takut kena marah ngan nurse 1, dan sebab kesihatan mummy yang tak berapa nak baik ni. Lagi satu, mummy pilih checkup kat Putrajaya ni sebab dekat dengan rumah dan ofis. So tak pening kepala mummy nak ulang-alik checkup. Lagi satu checkup gomen ni lagi thorough, sebab dah mcm2 kes ada.

1st time pegi checkup, dah jumpa doktor, dan baby pun dah kena scan.
doktor cakap semua ok, tapi mummy kena follow up kat Hospital Putrajaya, jumpa specialist O&G kat sana sebab mummy ada Hypothyroidism.
because of these, mummy selalu rasa penat je...nasib baik papa sangat rajin dan understanding. Very2 helpful all the way sampai la sekarang ni dah masuk 30 minggu.

Hari2 papa masak, membasuh, papa memang rajin dan husband yang baik..
Baby @ 8weeks/2 months

Popular Posts