Pages, Contacts, Travel

Friday, April 30, 2010

Cuti 5 Hari

Termasuk weekend la ni ye. So just extra 2 hari je. Actually the big plan is to go to KT(Kuala Terengganu) with my hubby family. Its already May, so waktu untuk mencandat sotong dah tiba. last year around this date la, mama and pap pi mencandat sotong kat Marang nun....balik je, kitaorg singgah honeymoon kat pulau kapas. Best, laut crystal clear kat Pulau Kapas. Ok, back to mencandat story, kitaorang mcm ala2 nelayan la time tu. Malam serius sejuk gila atas bot. nasib baik tak hujan. kalau tak lagi la. actually masa tu, mama dah already about a week or two, pregnant sofea. dah planning lama dah kan...so jalan je la. tahun ni dah ada sofea. jap je masa berjalan. kitaorg bawak tong ais bukan main besar. tapi alhamdulillah...la. masa nak tunggu 1st hasil tangkapan sotong bukan main lama, tak ingat sapa ntah yg 1st dapat dulu. tapi yg penting mama dulu la yang dapat sotong before papa...hehe.sotong dia besar...lbh kurang sekaki gak le panjangnya.

KAlau dah dapat sotong kan, tangsi yg kita guna untuk candat tu akan rasa berat semacam je....apa lagi cpt2 la tarik...tapi jgn tarik atas terus...biar dulu jap dalam air kalau tak, confirm dapat make-up free jenama dakwat sotong.he.

apapun, i think mencandat sotong is one of the 'thing' yang mesti kena buat dalam hidup.mesti2 nak kena buat. seronok...
tahun ni mama rehat je la...jaga sofea. tak dak minat lak tahun ni. lagi2 kalau satu bot semua gila memancing, mahu tak balik semalaman tuh. kitaorg pun last year dah subuh gak le baru turun bot. mama dapat bape ekor je, terus quit.lenguh la.excitement pun dah kurang, cos badan dah melekit. lagipun, i m preggy rite time tu. tak bole over excited sangat.